LOKALE NYHEDER fredag 09.02.2018
HOBRO: 13 projekter blev til sammen tildelt donationer på i alt 588.550 kr, da Sparekassen Hobro Fonden havde årets første bevillingsmøde.

- Vi havde kun 23 ansøgningen denne gang og af disse var der altså 13 der nød fremme, siger Sparekassen Hobro Fondens formand Poul Søndberg.

- Vi undres lidt over, at ikke flere foreninger udnytter muligheden for at søge om tilskud hos os, men måske er områdets foreningsliv ikke rigtig kommet i gang igen efter julepausen. Imellem de 23 ansøgninger var der flere utrolig spændende projekter, som vi er rigtig glade for, at vi kan hjælpe i gang og være med til at støtte. Vi er naturligvis også kede af, at vi denne gang måtte skuffe ikke færre end 10 foreninger/ansøgere, siger formanden.

- Vores næste uddelingsmøde er i april, og her håber vi på, at der kommer rigtig mange ansøgninger. På det tidspunkt må der være stor aktivitet i foreningslivet, både det udendørs, som er i fuld gang, og det indendørs, som skal i gang med planlægningen af den kommende sæson. Vi har da også allerede modtaget fem ansøgninger til næste bevillingsmøde, siger  Poul Søndberg.

Denne uddeling af donationer spredte sig vidt, også økonomisk. Uddelingens højdespringere var Klejtrup IF's foreningsmotion, som fik doneret ikke mindre end kr. 100.000,00 til renovering ag nyindkøb. Derudover modtog Valsgaard Foredragsforening (forsamlingshuset) kr. 94.360,00 til materialer til et nyt gulv.

Flertallet af donationerne er ikke af denne størrelse. Hovedparten er meget mindre. Der var blandt andet to donationer på under kr. 10.000,00.

Følgende blev støttet i årets første uddeling:

Mariagerfjord Idrætsråd, 25.000 kr.
Mariagerfjord Cykler, 80.000 kr.
Klejtrup IF - foreningsmotion,         100.000 kr.
Hobro Golfklub, 57.000 kr.
Nørager Borger- og håndværkerforening. 30.000 kr.
Valsgaard IF 83, 56.255, kr.
IK Rosendal folkedansere, 8.000 kr.
Havnens Venner, Mariager, 50.000 kr.
Valsgaard Foredragsforening, 94.360 kr.
Terndrup Idrætscenter, 28.000 kr.
Fjordens Tyrol og Partyband, 18.500 kr.
FDF Hobro, 34.435 kr.
Skovbakken håndbold,7.000 kr.

 
Ny mand i bestyrelsen
Sparekassen Hobro Fondens bestyrelse har ved årsskiftet haft en enkelt udskiftning i bestyrelsen, idet Jørgen Bertelsen fra Aarhus er faldet for bestyrelsens aldersgrænse på 70 år, og efter tre år i bestyrelsen takkede han af ved årsskiftet. I hans sted har bestyrelsen udpeget revisor i Jutlander Bank, Poul Erik Larsen, som er bosiddende i Rørbæk ved Hobro.
Bestyrelsen konstituerede sig i øvrigt på årets første bestyrelsesmøde. Dette gav ikke anledning til ændringer, idet centerchef Poul Søndberg fortsætter som formand for fonden og afdelingsdirektør Per Norup Olesen fortsætter ligeledes som næstformand i den store lokale fond.

Sparekassen Hobro Fondens bestyrelse i 2018 ser ud som følger:
Centerchef Poul Søndberg, Hobro - Formand
Afdelingsdirektør Per Norup Olesen, Hobro - Næstformand
Selvstændig Expert Service Hans Jørgen Nielsen, Hobro
Bogholder Vibeke Libach Justesen, Skjellerup
Direktør Ole Grønlund, Valsgaard
Revisor Jutlander Bank, Poul Erik Larsen, Rørbæk
Direktør Bent Bjørn Nielsen, Brøndum

 
Overrækkelse af donation til Klejtrup Byfornyelse til skulpturen "Violine Gigante" med  75.000 kr. Det er Lene Qvorning fra Jutlander Bank (i rød frakke), der overrækker donationen.
Poul Søndberg