LOKALE NYHEDER fredag 09.02.2018
MARIAGERFJORD: Det var i en stresset periode, Kristian Kuch blev behandlet af en kropsterapeut. Resultatet var så godt, at han besluttede selv at tage uddannelsen for at hjælpe andre.

Med bistand fra erhvervskontoret i Mariagerfjord har han etableret sig som selvstændig med base i Hobro og Nørresundby.

I det nordjyske er der kun to med denne uddannelse. Han har drevet sin forretning det seneste års tid efter at være flyttet tilbage til Nordjylland fra København.

- Kropsterapi er bl.a. til folk, der har udfordringer med rygproblemer, hovedpine, søvn, gigt, allergi, fordøjelse eller hormonubalance, siger Kristian Kuch. han tilføjer, at kropsterapi handler om kroppen som et hele. I behandlingen finder Kristian frem til spændinger og ledstillinger, der blokerer for, at kroppen fungerer optimalt, hvilket han kan afhjælpe med kropsbehandlingen.
 
- En fysisk skavank har ofte forbindelse til andre steder i kroppen og kan samtidigt hænge sammen med f.eks. noget psykisk. En kropsbehandling kan derfor også afhjælpe problemer som angst og stress og løsne op for uhensigtsmæssige mønstre og vaner i krop og tanker, siger han.

Kristian fik øjnene op for kropsterapi, da han for år tilbage selv fik en kropsbehandling for stress.
 
-Det var en fantastisk oplevelse. Jeg gik derfra med en helt anden fornemmelse i kroppen og blev derfor meget interesserede i, hvordan vi hænger sammen som mennesker - mentalt, fysisk og psykisk.
 
Han skiftede derfor uddannelse og gik fra folkeskolelærer til kropsterapeut og er med hjælp fra Mariagerfjord Erhvervsråd startet op som iværksætter.
 
- Som iværksætter er der virkelig mange nye områder, der skal være fokus på, for at arbejdslivet hænger sammen. Heldigvis fik jeg gode råd, vejledning og opbakning til både økonomi, målsætning og markedsføring af Mariagerfjord Erhvervsråd, hvilket jeg sætter stor pris på, siger Kristian Kuch.

Kristian behandler normalt i Nørresundby, men i kraft af et samarbejde med fysioterapeut Mogens Samuelsen behandler han fremover også i Hobro hver onsdag.
 
 


Stresset folkeskolelærer skiftede
spor og blev kropsterapeut

Kristian Kuch
Als Fjernvarmeværk
Miljørigtig og billig varme
...og solen hjælper til
HALM                        SOLEN