LOKALE  NYHEDER søndag 04.02.2018
HADSUND: Inner Wheel, Hadsund, har doneret 25.000 kr. til Baglandet i Aalborg.

Pengene blev overrakt af Inner
Wheels Hadsund-præsident. Mar-
grethe Borup, Als, i forbindelse
med, man havde besøg af Pernille
Skak Lindegren, der er leder af
mødestedet Baglandet.

Mødestedet blev indviet i 2007 og
har siden da tilbudt hjælp og støtte
til unge, som er eller har været
anbragt uden for hjemmet.

Pernille Skak Lindegren oplyste på                                                         mødet, at de unge her kan møde                                                         andre unge med samme baggrund
og få udbygget deres netværk. Der                                                        arrangeres hyggelige  fællesarrange-
menter med spisning  og afslapning
i en positiv atmosfære. De unge
tilbydes også efter behov personlig
rådgivning og personlig bisidning.

Man behøver ingen henvisning for at komme i "Baglandet", og det koster ikke noget. Der foretages ingen registrering, og der skrives ikke journal over "baglænderne", som brugerne kaldes. Man kan ikke komme i "Baglandet", hvis man er aktiv stof- og alkoholmisbruger eller har en alvorlig psykisk lidelse.

Baglandets leder fortalte om mødestedets aktiviteter, brugere og tilbud, og med sig havde hun de to "baglændere" Nadia og Cindy, som er tilknyttet "Baglandet".
.

I Danmark findes fire "Baglandshuse": I Vejle, Aarhus, Aalborg og København. De er alle frie af det offentlige system, men det betyder til gengæld, at de er meget afhængige af donationer fra private.

For Hadsund Inner Wheel er det vigtigt at hjælpe netop børn og unge til en bedre tilværelse. Derfor støtter klubben også fast "Julemærkehjemmet" i Hobro. I år har m,an doneret 3.000 kr. til Julemærkehjemmet.

På sine månedlige møder har klubben et varieret program. Til klubmødet 11. april får man besøg af en humoristisk foredragsholder, bondekonen, forfatteren og foredragsholderen Marianne Jørgensen, som vil holde foredrag med titlen "Fra bypige til bondekone".

- Foredraget skulle efter sigende være velegnet for en meget stor målgruppe, såsom bondekoner, byboere, landsbytosser, pensionister og naboer, siger Bente Carpentier.
Margrethe Borup
I midten Pernille Skak Lindegren sammen med et par "baglændere"