LOKALE NYHEDER mandag 29.01.2018
250 mennesker til en imponerende nytårskoncert i en flot pyntet hal i Øster Hurup.
ØSTER HURUP: 250 mennesker, der havde sikret sig billet til nytårskoncerten lørdag aften i Øster Hurup Hallen, udtrykte efterfølgende deres begejstring med taktfaste klapsalver og takkede på den måde også det lokale kirkekor, Wienertrioen og Tinas Tøser for en flot, både højtidelig og til tider morsom forestilling.

Hallen var flot pyntet
Der blev også udtrykt anerkendelse af den måde, hallen var omskabt til en stor nytårskoncertsal. Kun stregerne på gulvet indikerede, at hallen egentlig er til indendørs sport, badminton og håndbold. I dagens anledning var der hængt store sejl under lofrtet, og den del af hallen, som ikke var i brug, var afskærmet.

De lokale pensionister havde sørget for, at der på den ene langside i hallen var opstillet en stor scene, hvor der var plads til koret og ved siden af Wienertrioen.

Cancan på gulvet foran scenen
Der var reserveret plads foran scenen, hvor de fire tøser dansede en fyrrig cancan. Her blev der også plads til, at kormedlemmerne og tilskuerne kunne få sig en svingom, når det var trioen, der sørgede for valsetonerne. Om det var de rigtige valsetrin, der blev leveret, var kun de få beskåret at følge med i i den dunkle belysning.

I forhold til nytårskoncerten i 2017 i den tidligere gymnastiksal ved Øster Hurup skole, var årets koncert rykket adskillige klasser op på det  professionelle plan. Der var sørget for professionel lyd og lys, der under loftet varierede mellem lunt gyldent og køligt blåt. Der var også ophængt hundredvis af små dioder, der var med til at skabe den rette stemning.

Samtlige kormedlemmer var trukket i fettøjet, og det var der ligeledes mange i salen, der var.

Publikum nynnede med
Det var de kendte wienertoner fra nytårskoncerterne i Østrigs hovedstad, der dominerede. Koret under ledelse af Troels Kold har efterhånden en del erfaring indenfor dette repertoire, og publikum nynnede med på flere af melodierne.

Et af de festlige indslag var Tinas Tøser med baggrund i Als Gymnastikforening, der fremførte en forrygende cancan, der ikke lod Montmartre´s garvede dansepiger meget efter.

"Im tiefen Keller"
Latteren kulminerede, da en af korets dybe basser kom frem på scenen udstyret med en kæmpe ølvom og en kraftig fjer på sang som Ivan Rebroff "Im tiefen Keller" samtidig med lydmanden indlagde lydeffekter.

Der var sørget for både champagne og mundgodt til tilskuerne i pausen.

Det blev en nytårskoncert, som de fleste sent vil glemme og under alle omstændigheder tænke tilbage på med stor glæde.
Det er utroligt så
meget man kan få
for 125 kr.

Als-Øster Hurup Kirkekor var trukket i festtøjet, og det var der også mange i hallen, der var.
Wienertrioen accompagnerede koret, men havde også selvstændige indslag, så kormedlemmerne kunne hvile stemmerne.
Tinas Tøser dansede en forrygende cancan på gulvet foran scenen.
Foto: privat
Publikum kunne under koncerten hygge sig med et glas vin og lidt mundgodt.