LOKALE NYHEDER lørdag 13.01.2018
ALS ODDE: Det ny Udvalg for Teknik og Miljø ville på årets første møde ikke give sin velsignelse til, at et af de mest spændende turistprojekter i Mariagerfjord Kommune, etableringen af trætophytter på kanten af Kattegat og Mariager Fjord kunne sendes i offentlig høring, men valgte at udsætte sagen til udvalgets næste møde, der først holdes i februar. Dermed mister projektet kostbar tid for at få det op at stå allerede til den kommende sommer.

Der skal udarbejdes et kommuneplantillæg og en lokalplan for området. Administrativt er begge dele på plads og blev præsenteret for udvalget på januarmødet for at få det godkendt til offentlig høring, der skal strække sig over otte uger.

Fra administrativt side blev det foreslået, at udvalget selv skulle tage ansvar for høringsfasen uden først at sendes den til Økonomiudvalg og Byråd, men de nyvalgte medlemmer af udvalget rystede på hovedet,

Med mindre, udvalget holder et ekstraordinært møde for at behandle sagen, vil der tidligst kunne gives igangsætningstilladelse til projektet i april måned, under forudsætning af, der ikke kommer eventuelle indsigelser mod lokalplanen.

Det er  Rasmus og Lasse Lybæk, begge opvokset på Als Odde, sammen med turismekonsulent Nanna Balsby og arkitekt Sigurd Larsen, der står bag projekt Løvtag, der vil stå for opførelsen af alternative overnatningsmuligheder i toppren af træerne i et stort skovområde på Als Odde.

De vil bygge en række hytter omkring træstammerne, hvor turister skal kunne overnatte.

- Jeg har altid tænkt, at Als Odde har meget at byde på for turister. Her er skøn natur. Det er tæt på både fjorden og havet, men der mangler måske alligevel noget, som kan sætte stedet på landkortet. Det håber vi, at vores trætophytter kan bidrage til, siger Rasmus Lybæk, som fik idéen til projektet for mere end fem år siden.

Administrativt er det gået hurtigt med at udarbejde kommuneplantillæg og lokalplan, men et byrådsvalg med følgende stor udskiftning i det tekniske udvalg er kommet på tværs af projektet, der selv om, det ikke hører til de større, alligevel er et af de mest spændende, der er lanceret i flere år og som givet vil sætte lokalområdet på Europakortet.

Det er tanken, at hytterne skal være forholdsvis luksuriøse med bekvemmeligheder, der hører med til et sommerhus placeret på jorden.

- Et af de store trends inden for turisme lige nu er, at folk fra de store byer søger ud mod naturen for at finde fred og ro langt fra hverdagens travlhed. Rigtig mange af dem gider ikke bo i telt eller shelter, så dem håber vi at kunne tiltrække med eksklusive og komfortable hytter i træerne, siger Nanna Balsby.Turistprojekt i tidsmæssig klemme
da udvalg udsatte sagen en måned

Turistprojekt i tidsmæssig klemme
da udvalg udsatte sagen en måned

Hytterne er designet af arkitekt Sigurd Larsen. De bliver bygget omkring stammen på et træ, der bliver indlagt vand og el, og der bliver både et lille køkken, toilet, opholdsrum og i alt fire sovepladser. Taget bliver én stor tagterrasse i trætoppen, hvor man kan nyde udsigten over skoven, og der bliver bygget et udendørs badeanlæg i skovbunden.