LOKALE NYHEDER torsdag 11.01.2018
HADSUND: Propa´s lokalafdeling Himmerland indbyder til et informationsmøde i samarbejde med kræftens Bekæmpelse Mariagerfjord. I sagens natur er det især prostatapatienter og deres pårørende, der inviteres. Mødet holdes i Frivillighedscentret, Kirkegade 4 i Hadsund, tirsdag 16. januar kl. 19.

- Ud over en hyggesnak over en kop kaffe med blødt brød tilbyder vi information og erfaringsudveksling om, hvordan det er at være prostatakræftpatient eller pårørende til en kræftramt, siger Steffen Sand, Als.

Der vil være kort indlæg af en af Propas erfarne patientstøttepersoner, Michael Fagerberg, der vil fortæller om sine oplevelser i denne funktion samt om hvor og hvordan, man eventuelt kan hente hjælp, når eller hvis ens egen dialog med sundhedssystemet ikke rækker.

Fysioterapeut Kaspar Henningsen fra Mariagerfjord Kommunes Sundhed og træning vil fortæller om, hvilke forpligtigelser og tilbud den kommunale forvaltning har samt vigtigheden af fysisk aktivitet, når man har eller har haft kræft. Han vil også orientere om henvisningsmuligheder før, under og efter endt behandling.

 En "Ildsjæl" fra Kræftens Bekæmpelse, lokalafdelingen i Mariagerfjord, vil fortælle om de tilbud om aktivitet og samvær som denne foreningen har iværksat, planlægger og er vidende om.

- Selvfølgelig vil der være mulighed for at stille spørgsmål og muligvis  finde svar på de udfordringer, som kræftramte eller deres pårørende har. Siger Steffen Sand.

Propa har tidligere vist en fotoudstilling med 12 mænd med prostatakræft.