LANDSNYHEDER lørdag 06.01.2018
HELE LANDET: Det er ikke nogen hemmelighed, at vi flytter mest i vores unge år, men de seneste ti år har den mest flyttelystne generation skruet gevaldig op for trangen.

Mens der i 2006 blev registreret 53.796 flytninger for personer mellem 20-29 år, var det tal i 2016 steget med 32 pct. til 71.135 flytninger, hvor de 21 årige har rekorden med næsten 10.000 flytninger om året.
 
Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig kan den store stigning i flytninger blandt den unge generation forklares med et boligmarked, som er svært at navigere i for personer med lave indkomster.
 
- En stor del af de unge vælger at bosætte sig i de store byer for at studere, og her er det ikke let at finde en langtidsholdbar bolig, som man har råd til at bo i på en SU. Derfor ser vi flere flytte oftere end tidligere, fordi de enten bor i tidsbegrænsede lejemål eller på meget lidt plads, som tvinger dem til konstant at kigge efter bedre boligforhold, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.
 
Ifølge ham er det næppe ejerboligmarkedet, som kommer til at dæmpe ungdommens aktuelle flyttetrang.
 
-Med mindre man er så heldig at have generøse forældre, som har mulighed for at købe en lejlighed, man kan leje, er ejerboligmarkedet tæt på lukket land for de fleste unge. Der er et akut behov for flere ungdomsboliger, så de studerende kan koncentrere sig om deres uddannelser i stedet for hele tiden at skulle bruge energi på at finde et bedre sted at bo, siger Thomas Hovgaard.
 
Han forventer, at antallet af flytninger blandt de 20-29 årige vil fortsætte med at stige.
 
De helt unge skifter ofte bolig