LANDSNYHEDER tirsdag 02.01.2018
HELE LANDET: - En svensk undersøgelse viser, at man ved at sænke topskatten fra 56 % til 50 % får op til en hel milliard mere i statskassen, fordi det bliver mere attraktivt at yde en ekstra indsats og at stile efter bedre betalte job, der kaster skatter af sig, siger direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Statsministeren lagde i sin nytårstale vægt på den udlændingeproblematik, der har fyldt utroligt meget i dansk politik de senere år. Han lagde især vægt på, at vi skal parallelsamfund til livs. Hos Danske Byggecentre er vi enige i, at der skal styr på integrationen, og de folk der kommer til Danmark skal også bidrage positivt til fællesskabet.

Danmark har brug for alle de hænder vi kan skaffe, hvis vi vil bevare opsvinget, der endelig er kommet i gang, dels i byggeriet, men også i andre brancher i landet. Der er derfor et stort behov for at kunne tiltrække udenlandske hænder og hjerner, der kan bidrage positivt til det danske samfund, siger han

 Det skal kunne betale sig at arbejde og at spare op til sin pension. Derfor skal der mere luft i budgettet for dem med de mindste lønninger og danskere med almindelige lønninger, mener Statsministeren.

- Jeg er meget enig i, at skattelettelser er en god ide, siger Palle Thomsen, men det er ærgerligt at statsministeren ikke tør nævne topskattelettelser i den sammenhæng, da det faktisk vil have den største positive effekt på arbejdsindsats og velstand, hvis man ser på det med samfundsøkonomiske øjne.

Hos Danske Byggecentre håber vi, at regeringen vil slippe sin irrationelle berøringsangst i forhold til topskattelettelser og holde fast i sit skatteudspil i de kommende forhandlinger. Statsministeren snakkede også om geografisk balance i Danmark, ved at flytte statslige arbejdspladser ud i landet. Hos Danske Byggecentre er vi enige i statsministerens synspunkt omkring geografisk balance i landet. Derfor ser vi også positivt på at håndværkerfradraget fik lov at bestå, da det bl.a. er med til at holde gang i hjulene hos de mindre håndvirksomheder rundt omkring i landet, slutter Palle Thomsen.
Dansk Byggecentre:
Sænkes topskatten kommer der
ekstra millioner i statskassen
Administrerende direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.