LOKALE NYHEDER  fredag 22. december 2017
MARIAGERFJORD: Med det mindst mulige flertal besluttede Mariagerfjord Byråd, at unge under 18 år gerne må færdes i nattelivet og besøge restauranter og spillesteder, der udbyder alkohol efter kl. 24 og frem til kl. 02.

15 medlemmer stemte for, Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Imod stemte 14, Socialdemokraterne og Enhedslisten.

Sagen har inden, den torsdag aften endte i byrådet, også været til behandling i udvalg.

Udvalget for Sundhed og Omsorg drøftede sagen 4. december, og vedtog, at politiet under særlige forhold kan beslutte at unge under 18 ikke skal kunne komme ind på beværtninger efter kl. 24.


Unges natlige værtshus-
besøg delte byrådet

Nogle dage senere havde Udvalget for Børn og Familie sagen på programmet. Her var indstillingen, at man anbefalede at følge politiets anbefaling om, at politimyndigheden skal kunne lave begrænsninger i åbningstiden for unge under 18 år. En anbefaling som udvalgsmedlem Søren Greve (V) ikke kunne tilslutte sig, og Erik Kirkegaard Mikkelsen (V) var fraværende.

Unges natteliv var også programsat på Økonomiudvalgets møde, men her besluttede man, at man ikke ville beslutte noget og i stedet sende den direkte i byrådet.

Byrådet vedtog også, at ordningen med de unge på værtshus skal evalueres efter senest et år