LOKALE NYHEDER onsdag 06. december 2017
ØSTER HURUP: Den sjette bog i serien "Fortællinger fra Hurup" er på trapperne. Det er igen Øster Hurup Lokalhistoriske Arkiv, der står for udgivelsen.

Denne gang indeholder bogen 9 fortællinger, både om nogle af dem, der blev boende og om dem, der rejste ud.

Fortællerne er den tidligere ejer af autoværkstedet Børge Jen-sen, fisker Jan Larsen, Ove Skov Jensen, Jens Hald og Lars-Henrik Milert. I deres erindringer kommer man vidt omkring i verden, oplyser Maj-Britt Thorup Kristiansen, Øster Hurup Lo-kalhistortiske Arkiv.

Bogen begynder med hvad Bitten Larsen og Villy Lybech fortalte af små historier om Hurup til Anne Lise Andersen og Irene Christensen, da de mødtes i forbindelse med en opgave om dia-lekter, som Anne Lise og Irene skulle skrive.
Derudover fortæller Lotte Madsen og Poul Hyllebjerg Andersen om tilblivelsen af Fruerlundparken.

Anni Larsen beretter om, hvad hun husker og har fået fortalt om byens håndværkere indtil ca. 1970.
Bogen rundes af med et portræt af Martha Thorup - en enlig mor i starten af 1900-tallet, fortalt af Mette Thorup Kristiansen og Inga Pedersen og bearbejdet af Maj-Britt Thorup Kristiansen

Bogen er på 112 sider, og alle fortællinger er illustreret med bille-der, oplyser Maj-Britt Thorup Kristiansen.

"Fortællinger fra Hurup" kan købes igennem Øster Hurup Lokal-historiske Arkiv. I forbindelse med julemarkedet i Øster Hurup 9. december kan bogen også  købes i Dagli'Brugsen fra kl. 10-16, og igen 10. december mellem kl. 10-12, også i Dagli'Brugsen.


Den 6. "Fortællinger fra Hurup" er på gaden
En illustration fra bogen.