LANDS NYHEDER tirsdag 28. november 2017
HELE LANDET: Mens boligpriserne er steget pænt, og liggetiderne er faldet støt i 2017, vil det næste halve år ifølge et flertal af Nyboligs mæglere derimod blive præget af stabilitet.

Således forventer 59 pct. af Nyboligs mæglere i en måling, at det næste halve vil forløbe uden udsving, mens 26 pct. har høje forventninger til boligmarkedets udvikling. Kun 3 pct. har meget høje forventninger, mens 5 pct. har lave forventninger, og 3 pct. ikke er kommet med et bud.
 
Målingen er ifølge Nyboligs relationschef et udtryk for, at træerne ikke vokser ind i himlen.
 
-Det er gået rigtigt godt i år, og gør det sådan set stadigvæk mange steder, men kigger man på udbuddet for vinterperioden plejer det traditionelt at være lavest mellem december og februar, og intet tyder på, at det vil være anderledes i år, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.
 
Han peger især på prisudviklingen og det nye styringssignal som faktorer, der kan være med til at stabilisere markedet de næste måneder.
 
-Når det nye styringssignal træder i kraft, vil det helt sikkert have en stabiliserende effekt, samtidig er vi også begyndt at se små tegn på, at handelsaktiviteten er gået lidt ned der, hvor priserne er steget mest. Det er de færreste, der ønsker at købe på toppen, så man vil nok se nogen, der holder hestene for at se, hvordan markedet vil udvikle sig i 2018, siger Thomas Hovgaard.
 
Men han mener dog ikke, at man skal lade sig påvirke alt for meget af hverken den aktuelle prisudvikling eller styringssignaler.
 
-Som udgangspunkt er en bolig en langsigtet investering, så jeg mener ikke, man skal sætte sine boligplaner på stand by på grund af et øjebliksbillede. Man skal have det lange lys tændt, når man køber og sælger bolig, for ingen kan vide, hvordan markedet vil se ud om f.eks. ti år, siger Thomas Hovgaard.
 
 

Ejendomsmæglere forventer:
Et boligsalg præget af stabilitet