LOKALE NYHEDER mandag 27. november 2017
DOKKEDAL: Lille Vildmosecentret går efter en grønnere profil med mere klima og miljøvenlig drift. Der er taget små skridt frem mod denne profil blandt andet i form af LED pære i lamperne ligesom der er sket en udskiftning af ældre maskiner og inventar til mere miljørigtige løsninger.

Der tages dog nu et langt større skridt mod målet om et grønne Lille Vildmosecentret. Der opsættes et solcelleanlæg på taget af centerbygningen. Solcelleanlægget er fuld finansieret af Lille Vildmose Naturfond og leveres af Eurowind, Hobro.
 
- Ud over formidlingen af højmosernes gavnlige effekt på klimaet, ønsker vi også at sætte fokus på de gavnlige effekter af vedvarende energi, som også støtter op om Aalborg Kommunes bæredygtighedsplan,. siger direktør for Lille Vildmosecentret, Bo Gregersen.
 
I forbindelse med det nye solcelleanlæg opsættes en skærm i udstillingen, hvor produktionen af el fra solcellerne samt centrets elforbrug kan følges. Dette giver gæsterne mere kendskab til de gavnlige effekter, som opsætningen af solcellerne kan have.
 
Der opsættes desuden en form for suntracker på Lille Vildmosecentrets udearealer. En suntracker er en anordning, der gør det muligt for solcellerne at bevæge sig i takt med at solen flytter sig. På denne måde får solcellerne mest mulig sol og dermed størst mulig effekt.

- Gæsterne kan dermed selv styre solcellerne og med egne øjne opleve, hvordan produktionen ændrer sig alt efter, hvordan cellerne er orienteret i forhold til solen, siger direktøren.
 
Den tilhørende Café Soldug gør også mere ud af den grønne profil til den nye sæson, da der kan vælges mellem et mere økologisk udvalg af mad og drikkevarer.
 

Lille Vildmosecentret får grønnere profil
På taget af Lille Vildmosecentret opsættes et solcelleanlæg.