LOKALE NYHEDER mandag 04. december 2017
ØSTER HURUP: Lille Vildmosecentret ved Dokkedal vil skabe øget sommeraktivitet på stranden og det lave vand nord for Øster Hurup havn.

Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune skal på sit decembermøde tage stilling til en ansøgning på 19.000 kr. til aktiviteterne, der skal finde sted hver mandag i sommerferien.

Lille Vildmosecentret anfører, at det lave vand er rigt på fisk, krabber og andre smådyr, og der er et væld af aktiviteter, som kan tilbydes - både på stranden og ved havnen.

-En lokale fisker og en lang række frivillige vil stille op som hjælpere, og aktiviteterne ledes af naturvejledere fra Lille Vildmosecentret, som desuden vil lave smagsprøver på friskfangede fisk, hedder det blandt andet i ansøgningen fra direktør Bo Gregersen til udvalget.Aktiviteterne vil blandt andet omfatte krabbefiskeri med fokus på fangstmetoder, madding og fangststeder; rejefiskeri og tilberedning af rejer; orme, især sandorm, som kan bruges som madding, samt indsamling af muslinger, som der er store forekomster af ved kysten. Overslaget fra centret lyder på, at der skal købes redskaber for 5.000 kr., og dertil kommer så en samlet  omkostning på 14.000 kr. til naturvejledere.

Fra administrativ side indstiller man til udvalget, at ansøgningen godkendes.
Sommeraktivitet i bare fødder i vandkanten