LOKALE NYHEDER tirsdag 05. december 2017
Turister skal kunne overnatte i
trætoppene på Als Odde

Turister skal kunne overnatte i
trætoppene på Als Odde

ALS ODDE: Fra sommeren næste år skal det være muligt at bo og overnatten sammen med fuglene i trætoppene på Als Odde.

To iværksættere med rødder på Als Odde vil bygge eksklusive trætophytter i den lokale skov på hjørnet af Kattegat og M;Mariager Fjord.

Projektet har fået navnet Løvtag, og bag det står Rasmus og Lasse Lybæk, som er opvokset på Als odde, samt turismekonsulent Nanna Balsby fra København og arkitekt Sigurd Larsen, der bor i Berlin.
 
- Jeg har altid tænkt, at Als Odde har meget at byde på for turister. Her er skøn natur. Det er tæt på både fjorden og havet, men der mangler måske alligevel noget, som kan sætte stedet på landkortet. Det håber vi, at vores trætophytter kan bidrage til, siger Rasmus Lybæk, som fik idéen til projektet for mere end fem år siden.

Siden da har han arbejdet på at realisere idéen i samarbejde med kommunen og LAG Himmerland, og i 2016 gik de øvrige partnere ind i projektet. En af dem er Nanna Balsby, som til daglig arbejder med turismeudvikling.

- Et af de store trends inden for turisme lige nu er, at folk fra de store byer søger ud mod naturen for at finde fred og ro langt fra hverdagens travlhed. Rigtig mange af dem gider ikke bo i telt eller shelter, så dem håber vi at kunne tiltrække med eksklusive og komfortable hytter i træerne, siger Nanna Balsby.

Hytterne er designet af arkitekt Sigurd Larsen. De bliver bygget omkring stammen på et træ, der bliver indlagt vand og el, og der bliver både et lille køkken, toilet, opholdsrum og i alt fire sovepladser. Taget bliver én stor tagterrasse i trætoppen, hvor man kan nyde udsigten over skoven, og der bliver bygget et udendørs badeanlæg i skovbunden.

- Vi har arbejdet rigtig meget med at udnytte pladsen maksimalt og med at skabe en hytte, der både er spændende at se på og opholde sig i. Og så har vi sikret, at der i hele hytten er et godt udsyn til skoven, siger Sigurd Larsen.

Hvis hytterne skal blive en succes, er der behov for at tilbyde gæsterne mad og naturoplevelser af høj kvalitet. Derfor er Løvtag på udkig efter samarbejdspartnere, der kan levere netop det.

- Vi håber, at vi kan tiltrække en ny målgruppe til området, og at det også kan komme andre virksomheder til gode. Så vi vil gerne i kontakt med alle, der har et relevant tilbud til vores gæster - f. eks. naturvejledning, træklatring eller noget helt tredje, siger Lasse Lybæk, der som den eneste af projektmagerne bor i området til daglig.


Tegning: Arkitekt Sigurd Larsen
Tegning: Arkitekt Sigurd Larsen
Projektet er tæt på at være i mål. Erhvervsstyrelsen har sagt god for det, byrådet er positivt indstillet, og hvis det går, som Løvtag håber, giver kommunen den endelige byggetilladelse i begyndelsen af det nye år.

Projektet er støttet af LAG Himmerland, og derudover investerer de fire iværksættere selv et større beløb. Den sidste finansiering skal hentes fra sponsorer og fra gæsterne selv.

- Vi hører meget gerne fra mulige sponsorer, og vi har netop igangsat en crowdfunding-kampagne på Kickstarter, hvor de kommende gæster kan købe en overnatning på forhånd. Derudover håber vi, at mange vil gå ind på vores Facebook-side og hjælpe med at sprede budskabet, siger Rasmus Lybæk.

Man kan støtte projektet og købe en overnatning via linket:
<http://kck.st/2zBtStb>. Hvis projektet ikke opnår tilstrækkelig finansiering, får man pengene tilbage.

Man kan følge projekt  Løvtag på Facebook: www.facebook.com/loevtag