LANDSNYHEDER torsdag 23. november 2017
HELE LANDET: De høje priser i de store byer får flere til at konvertere deres ejerlejlighed til et hus uden for byen, hvor de kan få mere plads for pengene.
 
Mens priserne på ejerlejligheder de sidste fire år er steget mere end dobbelt så meget som enfamilieshuse, er antallet af hushandler i samme periode til gengæld steget tre gange så meget som salget af ejerlejligheder. Det viser nye opgø-relser fra Danmarks Statistik.
 
Antallet af ejendomshandler i tre-måneders perioden juni-august steg med 18,5 pct. for enfamiliehuse og 3,4 pct. for ejerlejligheder sammenlignet med samme periode 2016. Ser man over de seneste tolv rullende måneder, steg hand-len 14,8 pct. for enfamiliehuse og 5,5 pct. for ejerlejligheder i forhold til de foregående tolv rullende måneder.
-I København, hvor der er flest ejerlejligheder, kan man ro-ligt tale om knaphed på boliger og stigende efterspørgsel, og det, vi har set de seneste måneder, har været køben-havnere, som har konverteret lejligheden i byen med et hus i forstæderne eller endda op til en time fra København for at få mere plads for pengene, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.
 
Ifølge flere af Nyboligs mæglere er der nemlig en klar ten-dens til, at de høje lejlighedspriser i storbyen får flere til at søge mod billigere postnumre og dermed blive husejere.
 
-For en del af de mæglere, der opererer i køreafstand fra København og til dels Aarhus, har de voldsomme prisstig-ninger i byen haft den positive effekt, at hussalget er steget i deres område, siger Thomas Hovgaard.
 
Huset på landet er blevet mere attraktivt
Mere plads til billigere penge end en lejlighed i byen