ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER søndag 8. oktober 2017
Låntagerne sover roligt om natten
HELE LANDET: Hører man til den gruppe, der bekymrer sig over den måde, de fleste vælger at finansiere deres ejerlejlighed på, deler man langt fra opfattelse med låntagerne selv. For de sover nemlig ret roligt om natten.
Ifølge ny undersøgelse fra ejendomsmæglerkæden Nybolig er 92 pct. af de adspurgte købere trygge ved den finansiering, de har valgt af deres nyerhvervede ejerlejlighed, mens 4 pct. svarer, at de ikke er trygge, men at de satser på, at det nok skal gå. 4 pct. svarer ved ikke.
 
Nyboligs mæglere oplever i stigende grad, at boligkøberne sætter sig godt ind i både markedet og de muligheder, der findes for at finansiere boligen.
 
-Mange har stadig Finanskrisen siddende i baghovedet, men tilliden til dansk økonomi og det danske realkreditsystem er stor, så der er stadig en del, der vælger variable lån og afdragsfrihed, fordi de vurderer, at det er det rigtige for dem i deres nuværende livssituation, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.
 

Ifølge Nybolig er det ikke kun regnestykket bag boligfinansieringen, der skal se fornuftig ud. Boligfinansiering er også et spørgsmål om mavefornemmelse.
 
"Når man køber bolig og vælger realkreditlån, er det en enormt stor privatøkonomisk beslutning, og for mange den største. Den helt rigtige mavefornemmelse er derfor vigtig også at have med, når boligkøberen beslutter sig for, hvilket lån der skal lægges ind i husholdningsbudgettet i den kommende lange årrække, siger Thomas Hovgaard og fortsætter:
 
-Valg af realkreditlån er meget individuelt, og hvis man fx har variabel rente, så accepter man også på forhånd risikoen for, at renten kan stige. Uanset lånevalg, så er grundig og solid rådgivning om fordele, ulemper og konsekvenser en af grundpillerne til at skabe tryghed i forbindelse med valget af realkreditlån, siger Thomas Hovgaard.