ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER torsdag 5. oktober 2017
LILLE VILDMOSE: Et af de flotte udsigtspunkter ved Lille Vildmose, Kællingbjerg Klint, er søndag 8. oktober målet for en guidet tur.

De der vil med mødes med guiden ved Lille Vildmosecentret kl. 10.30. Arrangementet er en del af EU LIFE+ projektet og derfor er det gratis at deltage.

På vest siden af Lille Vildmose mod Kongerslev rejser Kællingbjerg Klint sig med sine 38 meter over havets overflade. Fra klinten er der en smuk udsigt over mosen og ud til kysten.

Kællingbjerg Klint var for 10.000 år siden en del af kystlinjen, da der var hav, der hvor Lille Vildmose er i dag. På det tidspunkt lå Muldbjergene som en ø 5 km. ude i havet. For omkring 5.500 år siden begyndte landskabet at hæve sig og havbund blev til land. Omkring år 800 var området vi nu kender som Lille Vildmose, et vådområde uden kontakt til havet og højmosen begyndte at blive dannet.

Turen op på Kællingbjerg Klint går fra p-pladsen ved Kongerslev-færisten, gennem et smukt område i den sydlige ende af Portlandmosen.

Det er en lidt stejl tur op og solidt fodtøj anbefales. Udsigten fra toppen er dog alle anstrengelserne værd, særligt i klart vejr.

Undervejs fortæller guiden om EU LIFE+ projektet og resultaterne af udsætning af krondyr i Mellemområdet.

På gåtur 38 meter op på Kællingbjerg