LANDSNYHEDER tirsdag 10. oktober 2017
HELE LANDET: Mens stort set alle nybyggede boliger siden 2010 er opført med wc, findes der stadig knap 19.000 danske boliger, som har wc uden for boligen og knap 3.000 boliger, der ikke har et wc. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik i 2017 over danskernes boligforhold.
 
Antallet af boliger med wc uden for boligen har været konstant siden 2010. Og det kommer bag på ejendomsmæglerkæden Nybolig, som har kigget nærmere på tallene.
 
-Selvom det er lidt under en procent af den samlede boligmasse, som ikke har et egentligt wc, er det stadig overraskende, at ikke flere boliger over så lang en årrække ikke har fået installeret et, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.
 
Ifølge ham er det et udpræget storbyfænomen, at der ikke findes et wc inden for hjemmets fire vægge, da de fleste toiletløse boliger findes i København og Aarhus, hvor gamle etageejendomme formodes at stå for størstedelen, men sammenligner man Sjælland med Jylland, er det faktisk jyderne, der går mest i gården for at forrette deres nødtørft. Der findes 2.000 flere boliger i Jylland med wc uden for boligen end på Sjælland.
 
-Med den nuværende højkonjunktur tror vi, der er en god chance for, at flere vil finde råderum til at få et wc installeret i boligen, så vi om ti år måske slet ikke har boliger uden wc eller adgang til et, siger Thomas Hovgaard.
 
Antallet af boliger uden adgang til toilet er siden 2010 faldet med 700.
Flest jyder må ud i det lille hus
i gården når de er trængende