ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER mandag 2. oktober 2017
ALS: En halv snes Als-borgere brugte deres lørdag formiddag på at rydde op og "frisere" Havbakkerne og stranden. Det drejede sig hovedsageligt om at beskære buske og træer.

Det er Als Borgerforening, der står for vedligeholdelsen af stranden og bakkerne nord for den kunstige bakke ved enden af Hulvejen.

I løbet af foråret og sommeren bliver der klippet græs, så strandarealet virker indbydende på de mennesker, der kommer på stedet.

Foreningen får ofte ros af blandt andre turister, der besøger stranden og bakkerne for den måde det bliver vedligeholdt på, men en gang om året skal der grovere midler til for ikke at specielt bakkeskråningen ud mod Kattegat skal gro til med træer og buske.

Det var da også hovedsageligt buskryddere, der blev benyttet i løbet af formiddagen, og efterhånden, som der blev ryddet et stykke, blev affaldet kørt bort.

Arbejdet blev indledt efter, deltagerne havde drukket morgenkaffe, og man sluttede af med frokost i det grønne.

Vejrudsigten op til dagen var ikke lovende, men det holdt tørvejr. Derimod stod der en frisk blæst ind fra havet.

Borgerforeningen i Als bruger stranden til et par arrangementer i løbet af året. Ud over Sankt Sankthansaften så en dag med musik. I 2018 bliver det den 30. juni.

Strand og havbakker blev
friseret med buskryddere
Det var et besværligt arbejde at rydde træer og buske på de stejle skråninger.
Efterhånden, som buskene var blevet klippet over, blev de straks båret ned for at blive kørt væk.
Formand for borgerforeningen i Als Hans H. Lybæk forsøger at få liv i en genstridig buskrydder.