ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LANDSNYHEDER lørdag 30. september 2017
HELE LANDET: - Jeg satser på, at min nye lejlighed i nogen grad vil stige i værdi, mens jeg ejer den. Sådan lyder det fra 47 pct. af de lejlighedsejere, som ejendomsmæglerkæden Nybolig solgte lejlighed til i første halvår af 2017, mens 17 pct. satser på, at den i høj grad vil stige i værdi. 32 pct. satser ikke på en værdistigning, men ingen satser på fald. 3 pct. har ikke et bud.
 
-Resultatet af spørgeskemaet flugter fint med boligejernes prognoser for prisudviklingen på ejerlejlighedsmarkedet de næste 12 måneder. Men samtidig giver den også en pejling af, at flertallet betragter deres ejerlejlighed som en god investering også på lang sigt, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.
 
Hvis man ser historisk på prisudviklingen for især København og Aarhus er der dækning for optimismen, mener han.
 
-Man plejer som tommelfingerregel at sige, at ejer man sin bolig i mere end ti år, er den alt andet lige steget i værdi, men selvfølgelig kan der være udsving som lavkonjunkturer og finanskriser, som kan betyde, at det ender med et tab eller status quo, hvis man vælger at sælge der, siger Thomas Hovgaard.
 
Et flertal af respondenterne har købt lejlighed i enten Hovedstaden eller Østjylland.
 
-Vi kan derfor ikke sige, at det er en generel optimisme for alle regioner, men først og fremmest er det et tegn på, at der er stor efterspørgsel på boliger i de store byer, siger Thomas Hovgaard.
De fleste købere tror på at deres lejlighed stiger i værdi