ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
LOKALE NYHEDER torsdag 28. september 2017
HADSUND: - Det er en kæmpe fornøjelse og bare så livsbekræftende at opleve, hvor glade de demente beboere bliver, når de opdager, at de kan synge med på vores sange eller danse til vores musik, siger Tina Christensen, der er uformel formand for de 10 medlemmer af Hadsund Harmonikaklub.

Klubben øver hver tirsdag på plejehjemmet Skovgården i Hadsund, ofte med en håndfuld beboere som tilhørere, og cirka hver anden måned spiller de op til et større arrangement med fællessang eller dans - for eksempel erindringsdans for demente.

Også andre plejehjem i lokalområdet nyder fra tid til anden godt af harmonikaklubbens besøg.

Harmonikaspillerne havde dog fået det problem, at det lydanlæg, de hidtil har brugt, var ejet privat af et medlem, som nu er stoppet i klubben. Men blandt andet takket være et tilskud på 5000 kroner fra Fonden for Sparekassen Himmerland har klubben fået råd til at anskaffe et nyt lydanlæg, som bliver leveret i nær fremtid.

Støtten fra Fonden for Sparekassen Himmerland blev overrakt under en øveaften på Skovgården af Jutlander Banks afdelingsdirektør i Hadsund, Mogens Chortsen.

-I Jutlander Bank er vi glade for, at en del af de penge, vi tjener, kommer tilbage til lokalsamfundet. Det er denne donation et godt eksempel på, fordi vi hjælper foreninger med at skabe liv og aktivitet, siger Mogens Chortsen.

- Fonden er den største aktionær i Jutlander Bank, og de midler, vi på fondens vegne løbende deler ud af til almennyttige formål i lokalområdet, stammer primært fra udbytte af de aktier i Jutlander Bank, som fonden ejer, siger afdelingsdirektøren.

I 2017 er fonden således tilført 20 millioner kroner i udbytte som følge af Jutlander Banks gode resultat i 2016.Når harmonikaerne spiller husker de demente både tekst og dansetrin
De 5.000 kroner fra Fonden for Sparekassen Himmerland fik Tina Christensen overrakt under en øveaften på Skovgården af Jutlander Banks afdelingsdirektør i Hadsund, Mogens Chortsen.