ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
DØGNRAPPORTEN
Længere nede på siden:
Brandbil måtte nytårsaften til Ø. Hurup for at slukke ild i tøjcontainer
Antallet af politiets sigtelser for spritkørsel er halveret på ti år
På hyggetur i Arden med for meget sprit i blodet
Stor eftersøgning efter mand, der forsvandt fra Bosted i Buddum
Voldsom brand i hus i Mariager krævede søndag to dødsofre
Ældre kvinde har været forsvundet i 12 døgnVoldsom brand i hus i Mariager
krævede søndag to dødsofre
Parret var på besøg hos den enes mor, der reddede sig ud
Søndag 24.12.2017
MARIAGER: En 49-årig mand og hans 29-årige samlever omkom søndag i en voldsom brand i ejendommen Fuglsang 1 i Mariager.

De to var på julebesøg hos mandens mor, en 69-årig, der reddede sig ud, men blev kraftigt røgforgiftet. Hun blev kørt til sygehuset i Aakborg.

Det blev den 29-årige kvinde også, men hendes tilstand var kritisk, og søndag formiddag døde hun af røgforgiftning.

Det er endnu ikke klarlagt, hvordan ilden er opstået, men den er ikke påsat, oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi, Michael Elkjær.

Brandstedet skal nu undersøges nærmere af politiets teknikere for at forsøge at finde brandårsagen.

Politiet oplyser, at de nærmeste pårørende er blevet underrettet om tragedien i Mariager op til julehøjtideligheden.


Ejendommen på Fuglsang 1 i Mariager har to lejemål, og den 69-årige kvidne boede i det ene. Der foreligger ikke noget om, hvor store skader, der er sket på den anden lejemål.
2. juledag 2017
BUDDUM: Efter at have søgt i 12 timer lykkedes det 1. juledag at finde en 29-årig mand, der var forsvundet fra Bostedet Landlyst i Buddum. Både personale og politiet med hunden var involveret i eftersøgningen af manden, der tidligere er gået fra bostedet.

Politiet var på vej til at anmode en helikopter om at deltage i eftersøgningen, da meddelelsen kom om, at man havde fundet manden, der er autist. Han var gennemblødt og mudret, så han har også kravlet rundt, mener Nordjyllands Politi .

Han forsvandt juleaften og blev fundet første juledag til morgen. Da havde hundepatruljer søgt natten igennem.

Det var en jæger, der gav politiet et tip om, at han havde set en mand ved en større landejendom.

Den 29-årige mand har en tendens til at ville stikke af fra opholdsstedet, men normalt finder personalet på stedet ham ret hurtig igen. Denne gang var man for alvor nervøs, da han havde været væk i så mange timer.
Stor eftersøgning efter mand, der
forsvandt fra bosted ved Buddum
Fredag 29.12.2017
ARDEN: Nordjyllands Politi anholdte natten til fredag en 22-årig mand i Arden, sigtet for kørsel i spirituspåvirket tilstand.

Det var en patrulje, der spottede bilisten på Ardenvej i Arden. Betjente-ne fandt det lidt mærkeligt med en hyggetur på det tidspunkt. De standsede ham, og den unge bilist blev bedt om at puste i alkoholme-teret, der slog ud i det røde felt.

Han måtte stige ud af sin egen bil og sætte sig ind på bagsædet i patruljevognen, der kørte ham til politistationen, hvor der blev taget en blodprøve til bekræftelse af promillen.

-Er du i tvivl, er du ikke rigtig i tvivl. Lad bilen stå, hvis du har drukket, siger politiet.
På hyggetur i Arden med
for meget sprit i blodet
HELE LANDET: Indenfor de seneste ti år er antal sigtelser for kørsel i spirituspåvirket tilstand halveret.

I 2007 blev over 11.700 sigtet til lidt over 5.900 i 2016, og faldet er fortsat i 2017, fremgår det af Rigspolitiets statistik, der er offentliggjort i forbindelse med de seneste dages traditionelle "julespritkontroller", som politiet har gennemført.

Antallet af ulykker, hvor spiritus har været en medvirkende ¨årsag er i samme periode faldet fra 2.800 til lidt under 1.400. Her viser tendens dog en stagnation i 2017, oplyser politiet.

I perioden fra 30. november til 26. december gennemførte politiet de traditionelle "julespritkontroller" i trafikken.

Fokus var især rettet mod de store julefrokostdage torsdage, fredage og lørdage i ugerne op til jul. Endvidere blev der også udført kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus aftenen forinden.

Udover spirituspåvirkning var der også kontrol af, om førerne var påvirkede af narkotika eller medicin.

I dette års kontrolperiode blev der landet over sigtet 275 førere for spirituskørsel og 180 for narkokørsel. Hertil kommer 62 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken samt 11 ulykker, hvor føreren mistænkes for narkokørsel.

Ved de tilsvarende julespirituskontroller i 2016 blev 310 bilister sigtet for spirituskørsel og 540 for narkokørsel. I samme periode skete der 89 spiritusulykker og 10 ulykker, hvor føreren var mistænkt for narkokørsel.


- De betydelig færre sigtelser betyder ikke, at politiet nu kan lægge kontrolopgaven på hylden. Tværtimod fortsætter vi løbende indsatserne mod spiritus- og narkokørsel i 2018 med uundværlig opbakning fra blandt andet Rådet for Sikker Trafik, siger politiet.

Sikker Trafik har lavet en liste med gode råd, hvis man står med en muligvis spirituspåvirket person, der har tænkt sig at køre bil.

- Fortæl ham/hende, at du har det skidt med, at han/hun kører
- Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne
- Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden
- Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen
- Tilbyd overnatning
- Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket
- Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114

Antallet af politiets sigtelser for
spritkørsel er halveret på ti år
Brandbilen måtte nytårsaften til Øster Hurup for at slukke ild i tøjcontainer
ØSTER HURUP: Brandmandskabet fra Falck-stationen i Als måtte nytårsaften en tur til Øster Hurup, hvor der var ild i en tøjcontainer, som Røde Kors har opstillet ved siden af affaldstønderne på brugsens parkeringsplads.

Als brandvæsen blev alarmeret kl. 2018, og få minutter efter ankomsten til parkeringspladsen, og man havde fået skabet lukket op, var ilden slukket, oplyser brandstationsleder Niels Anker Møller.

Dagen før måtte mandskabet slukke ild i en af affaldstønderne på stedet.

Ved den første brand var der usikkerhed omkring årsagen, om der var tale om et uheld med affald, hvor der evt. har været gløder, eller om ilden var påsat bevidst.
Med branden nytårsaften er man nogenlunde sikre på, at der er tale om en bevidst handling, måske udført af børn  eller unge mennesker.
Brandmandskabet fik hurtigt slukke ilden i tøjcontaineren.
Onsdag 03.01.2018
SKELUND/HADSUND: Medens elever og lærere på Havbak-keskolens afdeling i Skelund holdt fri, var en eller flere tyve på "arbejde" i lokalerne.

Der var nogenlunde arbejdsro mellem 21. december og 3. januar.

Tyven er kommet ind ved at bryde et vindue op. Det har ikke voldt tyven større problemer med et koben, viser mærker i vinduet.

Fra et kontor på skolen er der stjålet en stationær og en bærbar Dell-computer, oplyser Nordjyllands Politi.

Der har i julen også været ubudne gæster i et privat hjem i Hadsund.

I perioden mellem 22. december og 3. januar har indbruds-tyve være inde i en villa på Dokkedalvej i Hadsund. Man er kommet ind via en terrassedør, der er blevet brudt op med et koben.

Flere skabe i huset er blevet gennemrodet. Der er endnu ikke overblik over hvad og hver meget, der  er stjålet.

Politiet opfordrer folk til at give besked på tlf. 114, hvis man bliver tilbudt en billig Dell-computer, så stammer den muligvis fra indbruddet på Havbakkeskolen.

Havbakkeskolens afdeling i Skelund
Tyve på arbejde i tom skole i Skelund
Mandag 15.01.2018
NORDJYLLAND: En 34-årig nordjyde er blevet snydt/bedraget på Facebook, oplyser Nordjyllands Politi.

Manden var på udkig efter en bestemt vare på det populære medie, og på Facebook Market Place fandt han også, det han søgte.

Han tog kontakt til sælgeren, der straks ville sende varen, når manden havde overført pengene.

Pengene blev også overført, men varen dukkede bare aldrig op.

- Mød så vidt muligt sælgeren på vedkommendes privatadresse. Betal med PayPal, hvis varen skal sendes med posten. Du er dermed automatisk dækket af PayPals køberbeskyttelse. Kig efter Nem-iD validering på DBA, siger politiet


Blev snydt ved handel på Facebook