ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
DØGNRAPPORTEN
HADSUND: Nordjyllands Politi søger vidner i forbindelse med drabssagen i Hadsund, hvor en 40-årig kvinde blev dræbt, og hvor man har anholdt en 28-årig mand.

Man søger vidner, der kan være med til at belyse hændelsesforløbet forud for drabet.

Politiet oplyser, at den sigtede ankommer til værtshuset Jagtstuen på Storegade i Hadsund den 11. november, kl. 00.16.

Her viser politiets efterforskning, at den sigtede på værtshuset mødes med offeret i, hvad der formentlig er et tilfældigt møde.

- Der er ikke noget, der tyder på, at der har været et forudgående kendskab mellem parterne," siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Frank Olsen.

De forlader sammen værtshuset mindre en time efter, kl. 01.08.

Politiets efterforskere er lige nu i færd med at fastslå detaljerne omkring deres færden fra de forlader værtshuset - og indtil at den første patrulje ankommer ude på gerningsstedet kl. 04.48.

- Derfor søger vi efter vidner, der måtte have set dem i løbet af aftenen og natten, siger Frank Olsen, der opfordrer til, at man straks ringer til politiet på 114, hvis man har oplysninger i sagen
Mandag 12. november 2018
Den 40-årige kvinde og den formodede drabsmand mødtes tilfældigt på Jagtstuen i Hadsund nogle timer inden hun blev dræbt.
Rul ned:
Tyve på "arbejde" tog sig tid til at drikke en øl.
Ikke alle tyve holdt juleferie
53-årig kvinde dræbte 79-årig mand
Inger Støjberg talte med drabssigtede i Hadsund inden har tog kontakt til 40-årig
Offer og drabssigtet mødtes på et værtshus i Hadsund


Mandag 19. november 2018
HADSUND: Integrationsminister Inger Støjberg, der bor i Hadsund, var i kontakt med den nu drabssig-
tede mand, som politiet mener dræbte og delvist parterede en 40-årig kvinde fra Viborg natten til 11.
november i en garage i Hadsund.

Inger Støjberg skriver i et opslag på Facebook:

-Ud fra det signalement, der blev givet af ham efter grundlovsforhøret, har jeg kontaktet politiet,
og jeg har efterfølgende afgivet min vidneforklaring, skriver hun.

-Årsagen er, at den sigtede og varetægtsfængslede 28-årige mand hen på aftenen lørdag 10.
november tog kontakt og indledte en samtale med mig. Det skete efter en koncert, mens jeg
sad og hyggede mig sammen med en flok naboer og veninder på den Grå Kok Vindkælderen i Hadsund. Kort derefter, inden midnat, tog både jeg og mine veninder hjem.

- Jeg ønsker selvsagt at bidrage med alt, hvad jeg kan, for at hjælpe politiet til hurtigt at opklare
den forfærdelige forbrydelse. Det er en meget alvorlig sag, og mine tanker er først og fremmest
hos kvinden og hendes efterladte, skriver hun.

Efterfølgende mødet med ministeren og hendes venner, er den drabssigtede gået ned til
Jagtstuen, hvor han mødte den 40-årige kvinde, der fulgte med ham..

Inger Støjberg, Hadsund.
AALBORG: Nordjyllands Politi anholdt torsdag kort før midnat en 53-årig kvinde. Kvinden anmeldte selv drabet på en 79-årig mand, som hun nu er sigtet for.

 Hun oplyste, at hun havde slået en mand ihjel, og at afdøde nu befandt sig i hendes lejlighed på Jyllandsgade 21 i Aalborg. Kvinden befandt sig under opkaldet på Mallorca Bar på John F. Kennedys Plads i Aalborg.

- Ud fra de oplysninger kvinden gav, sendte vi patruljer af sted til begge adresser. Vi anholdte kvinden uden dramatik på Mallorca Bar kl. 23.43, hvor vi fandt hende med tydelige blodspor på tøjet og en skade på hånden, formentlig efter en kniv, forklarer Frank Olsen, vicepolitiinspektør og efterforskningsleder hos Nordjyllands Politi.

Politiets patrulje fandt en 79-årig mand fra Fjerritslev i kvindens lejlighed, dræbt som følge af vold og knivstik. Natten igennem har politiets teknikere arbejdet med de fornødne undersøgelser af både offer og gerningssted, og man har samlet spor og afhørt vidner, bl.a. på Mallorca Bar.

Politiets efterforskning tyder foreløbig på, at gerningskvinden og ofret mødte hinanden på Mallorca Bar. De forlod stedet sammen kl. 13.59. Kvinden vendte tilbage til samme bar kl. 17.31, nu med blodpletter på sig. Her opholdt hun sig, indtil hun kontaktede politiet kl. 23.28.

- Med hensyn til kvindens motiv til at slå den 79-årige mand ihjel, så er det ikke endeligt klarlagt. Derfor ønsker vi ikke at udtale os om det nu," siger Frank Olsen.

Den 53-årige kvinde blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Aalborg.
Fredag 23. november 2018
MARIAGERFJORD: Antallet af tyverier i denne jul er på landsplan ikke så mange som tidligere, og heller ikke hos Nordjyllands politi har man oplevet at tyvene har haft travlt ud over det sædvanlige  op til og i juledagene, men der kan fortsat komme anmeldelser efterhånden som folk vender hjem efter juleferie.

I Mariager har der i perioden mellem 20 og 26. december været indbrud i en villa på Oxendalen, hvor er er strålet en værdiboks, der blandt andet indeholdt smykker. Tyven er kommet ind i huset ved at knuse en rude.

I Hobro anholdte politiet anden juledag en 63-årig mand, der sigtes for butikstyveri. Fra en købmandsbutik på Forsythiavej stjal han fødevarer, som han skjulte i et indkøbsnet og i sin jakke, men det blev opdaget, og han blev anmeldt til politiet.

I Øster Hurup har der mellem 23. og 26. december været indbrud i en landejendom på Solbjergvej. Der er stjålet en jagtriffel og fire haglgeværer. Man er kommet ind ved at bryde et vindue op og fundet nøglen til et våbenskab. Der er også stjålet ammunition fra stedet.

I Als var der juleaften indbrud i et hus på Hadsundvej. Tyven fandt nøglerne til en Mazda, som blev stjålet. Der blev også stjålet rede penge og ure. Tyven kom ind ved at pille en rude ud i et vindue.

i Hadsund blev der juleaften stjålet et sæt nummerplader fra en bil, der holdt parkeret på Mariagervej.
Fredag 28. december 2018
HADSUND/AALESTRUP: Et par tyve, der har været på spil på en byggeplads på Harhøjvej i Hadsund, gav sig tid til at drikke en øl i forbindelse med "arbejdet" med at stjæle en arbejdslampe.

Det betyder, at politiet har lettere ved at finde ferem til gerningsmændene, idet de har afsat fingeraftryk på flaskerne, og desuden er de blevet spottet af et overvågningskamera på pladsen.

Tyveriet af arbejdslampen, der var skruet fast på en bygning, der var ved at blive renoveret, er sket i tidsrummet mellem 21. december og 4. januar, oplyser Nordjyllands Politi.

Der var opsat afspærringstape ved to huse, der er under renovering, men det hindrede dem ikke i at gå ind på byggepladsen, hvor de fik skruet en lampe løs, ligesom de forsøgte at rive en anden lampe ned

Nogle af nytårsløjerne på Egebo i  Aalestrup tog overhånd, og er blevet meldt til politiet.

Det er gået ud over en blomsterkumme, pakkeboks, cykeldæk, et vaskestativ og et fuglebad i granit.

Hærværket blev opdaget af en, der kom hjem til stedet første januar.

Foruden de ødelagte ting var der også stjålet en cykelcomputer fra haven, og der var brændt hul i et havebord.

Hvis nogen har set noget ved byggepladsen i Hadsund eller omkring hærværket i Aalestrup modtager politiet gerne oplysninger på tlf. 114.
HIMMERLAND:  Antallet af skyldnere i Himmerland er stigende, og de møder ikke op i fogedretten.

Nordjyllands Politi´s afdeling i Himmerland med base i Hobro vil nu gøre en ekstra indsats for at få skyldnerne for retten.

Man vil blandt andet tage ud til de pågældendes bopæl, foretage en anholdelse og sørge for, at de bliver fremstillet i retten, oplyser politiet.

Fra politiets side opfordrer man folk, der efter flere rykkere og en anmodning om at møde i retten, om frivilligt at møde, frem for, der ud for adressen holder en politibil med et par betjente, der banker på.

Afhentning af skyuldnere sker ofte meget tidligt om morgenen, og man tager vedkommende med på stationen, hvor skyldneren skal opholde sig frem til sagen skal for retten.

Onsdag 9. januar 2019