ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
DØGNRAPPORTEN
Længere nede på siden:
Færre indbrud i private hjem
Tyv stjal værdiboks fra villa i Mariager
Politiet stopper flere og flere bilister, der taler i mobiltelefon.
Stor lade med campingvogne ved Veddum raseret af brand
Tirsdag 13.02.2018
VEDDUM: Der skete natten til tirsdag betydelig skade på en ladebygning på en ejendom på Pejtervej umiddelbart syd for Veddum.

I den 300-400 kvadratmeter store lade var der vinteropbevaret campingvogne. Hvor store skader der skete på vognene, foreligger der endnu ikke noget om.

Alarmen lød kl. ca. 0.30 til bandmandskabet i Hadsund, der rykkede hurtigt ud og fik bekæmpet ilden, så den ikke bredte sig til de øvrige bygninger på ejendommen, en trelænget gård, hvor stuehuset ligger for sig selv. De tre andre længer er bygget sammen.

Ud over campingvogne blev der opbevaret byggematerialer i laden.

Det menes, at branden er opstået i forbindelse med et pillefyr, hvorfra der er kommet gløder i en affaldscontainer i bygningen. Gløderne har antændt affaldet, og herfra har ilden bredt sig, mener Nordjyllands beredskab.
Arkivfoto
Torsdag 15.02.2018
HELE LANDET: En færdselskontrol fra mandag 5. februar til og med søndag 11. februar over hele landet gav et noget beskæm-mende resultat. Der blev standset 9023 køretøjer, og der blev kon-stateret ikke færre end 5.494 færdselsforseelser, oplyser politiet.

I 738 tilfælde skrev betjentene rapport for at benytte håndholdt mo-biltelefon, 386 gange var der manglende brug af sikkerhedssele og 87 gange kørte en bilist over for rødt/gult.

Desuden blev 116 af de standsede bilister sigtet for spirituskørsel i den landsdækkende kontrol.

I forhold til en lignende kontrol  i 2017 er antallet af sigtelser for at benytte håndholdt mobiltelefon steget fra 469 til 738. En stigning på knap 58 procent.

Antallet af bilister, der er sigtet for ikke at anvende sikkerhedssele under kørslen, er ligeledes steget i forhold til kontrollerne i 2017, ligesom der også ses en stigning i antallet af sigtelser for kørsel frem mod rødt lys samt spirituskørsel.

Totalt i perioden har politiet sigtet mere end det dobbelte antal bilister for overtrædelse af færdselsloven i forhold til de tilsvarende kontroller i 2017, men der er også samlet set blevet standset 75% flere køretøjer i perioden.

Uopmærksomhed er blandt de hyppigste uheldsfaktorer i trafikken og kan være årsag til en tredjedel af alle uheld, viser undersøgelser. Uopmærksomhed kan bl.a. være brug af håndholdt mobiltelefon og indstilling af GPS og lignende, oplyser politiet.

Onsdag 21.02.2018
MARIAGER: I perioden mellem 11. og 19. februar har der været ubudne gæster i en ejendom på Vestparken i Mariager. Der er stjålet en pengeboks. Hvor meget boksen indeholdt er ikke oplyst.

Tyven eller tyvene har skaffet sig adgang til villaen ved at opbryde et vindue. Det er formentlig sket med et koben, oplyser Nordjyllands Politi.

Hele huset er blevet gennemrodet, skuffer og skabe. Med sig har gerningsmanden¨så taget boksen.

Nabo fattede mistanke
Et indbrud blev formentlig afværget mandag aften i Løgstør.

En beboer på Vildstedvej så kl. ca. 21.45 en hvid eller lys ældre Toyota holde ud for sin nabo. To mænd steg ud og lyste ind hos naboen. Beboeren gik ud, og da de to mænd så ham forsvandt de hurtigt ad Vilstedvej mod Vindblæs, hvor beboeren kunne se, de blev samlet op af Toyotaen.

Kort tid før ovennævnte episode så en anden borger på Ullerupvej/Aggersund i Løgstør tre mænd, der gik på Diget, hvorfra de lyste ind mod villaerne. Da de tre mænd så borgeren forsvandt de hurtigt ind i en hvid Citroen, der kørte mod Vilsted.

Tricktyve på spil igen
Næsten dagligt får Nordjyllands Politi meddelelser om tricktyverier.

Mandag eftermiddag kom en hjemmehjælper til en ældre kvinde på Forchammervej i Aalborg. Da hun skulle ind forlod en mand og en kvinde stedet. Det vise sig, at de havde stjålet både penge og smykker, blandt andet en guldhalskæde og en guldarmbåndsur.

Manden beskrives som 160-170 cm. høj og mellemøstlig af udseende. Kvinde beskrives som 30-40-årig ligeledes af mellemøstlig udseende. Hun var iført mørkt tøj med noget rødt, der stak ud under jakken eller trøjen.

En borger på Søndertoften i Gedsted var udsat for tricktyveri søndag mellem kl. 18 og 19, hvor en kvinde, der oplyste at hun kom fra hjemmeplejen, skaffede sig adgang til den ældre kvindes hjem. Kvinden stjal fingerringe fra soveværelset.
Tricktyven beskrives som  udlænding der talte dårligt dansk. Hun var mellem 25 og 30 år og ca. 170 cm høj, slank af bygning og Iklædt almindeligt tøj.

Tyv stjal værdiboks fra villa i Mariager
Indbrud formentlig afværget i Løgstør
Tricktyve på spil igen
Fredag 23.02.2018
HELE LANDET: Politiet modtog i 2017 omkring 2 procent færre anmeldelser om overtrædelse af straffeloven end i 2016. Dermed holder den samlede mængde straffelovskriminalitet sig fortsat på et historisk lavt niveau.

Siden 2007 har der kun været et år - 2015 - hvor det samlede antal anmeldelser var lavere. Fra 2016 til 2017 er blandt andet antallet af indbrud i privat beboelse faldet med knap 9 procent, men også antallet af røverier er blevet færre.

Der skete dog en stigning i antallet af anmeldelser om personfarlig kriminalitet i 2017. Stigningen kan til dels tilskrives vold begået på institutioner samt vold eller trussel om vold mod polititjenestemand. Tilsvarende stiger antallet af sædelighedsanmeldelser fortsat i 2017, hvilket bl.a. dækker over den aktuelle omfattende sag om deling af børneporno via Facebook.

Som følge af den voldsomme bandekonflikt, som ramte flere af landets store byer i 2017, steg også antallet af manddrab og forsøg på manddrab. Det samme gælder antallet af anmeldelser om vold i de berørte byområder.

- Det er en udvikling, som vi naturligvis holder stærkt øje med. Vi befinder os generelt i en periode med en relativ lav mængde kriminalitet i samfundet, men vi kommer til at have et stærkt fokus på at dæmme op for den personfarlige kriminalitet, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg og fortsætter:

- Det er glædeligt, at vi fortsat ser et fald i det samlede antal anmeldelser. Men kriminaliteten bliver fortsat mere kompleks. Forbrydelserne flytter i stigende omfang ind på nettet, og for politiet betyder det vanskeligere og længere efterforskninger. Derfor skal vi hele tiden indrette os, så vi kan møde den udfordring, siger han.

Rigspolitiet har også opgjort politikredsenes responstider i forhold til, hvor lang tid der går, fra politiet modtager et hastende opkald, til første patrulje er fremme. Politiets responstid faldt med 53 sekunder fra 2016 til 2017.

Opfølgningen på kriminalitetsudviklingen er foretaget på baggrund af data fra politiets sagsstyringssystem, POLSAS, som er bearbejdet til en beskrivende statistik af kriminalitetsudviklingen.
Antallet af anmeldelser faldt fra 2016 til 2017 med 9 procent
Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg
Tirsdag 13. marts 2018
HOBRO: Det var en 33-årig lokal mand fra Hobro-området, der tirsdag blev anholdt af betjente fra Nordjyllands Politi, sigtet for at have begået bankrøveri mod Danske Bank på Adelgade i Hobro.

Politiets efterforskning har vist, at en mand, maskeret med en styrthjelm, kom ind i banken kort efter kl. 13.00. Han gik derpå hen til kassen, truede med en pistol - hvorpå han selv forsynede sig med et ukendt pengebeløb fra kassebeholdningen.

Herefter flygtede manden fra banken i en stjålet bil.

Denne bil blev kort efter set i Hobro midtby af en patrulje fra Nordjyllands Politi, der straks satte efter køretøjet ud af Skivevej med retning mod Stenild. Fra Stenild gik det tilbage mod Hobro. Forfølgelsen endte midt i Hobro på en parkeringsplads ved SuperBrugsen på Adelgade. Her forlod den formodede gerningsmand bilen og fortsatte sin flugt til fods.

En hundepatrulje fik dog hurtigt løbet manden op, og cirka klokken 13.30 blev han anholdt og sigtet for væbnet røveri.

- Der er tale om en 33-årig mand fra lokalområdet omkring Hobro, siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Anders Uhrskov
Vicepolitiinspektøren oplyser, at man fandt både udbyttet og gerningsvåbnet i mandens flugtkøretøj.

Politiets efterforskere er nu i gang med samle alle trådene og få dokumenteret sagens nærmere omstændigheder.

- Er der nogen, der ligger inde med oplysninger, som er relateret til hændelsen, kan man ringe til politiet på 114, lyder opfordringen fra vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Anklagemyndigheden er på nuværende tidspunkt i gang med at vurdere sagen juridisk. Der kommer senere en udmelding i forhold til, hvornår den formodede gerningsmand skal fremstilles i grundlovsforhør.