ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
DØGNRAPPORTEN
Tirsdag 26. juni 2018
NORDJYLLAND: I løbet af tirsdag morgen og formiddag har Nordjyllands Politi ransaget 20 nordjyske adresser og har anholdt otte mænd for blandt andet indbrudskriminalitet.

de anholdte er lokale mænd i alderen fra 25 til 44 år, og de sættes i forbindelse med indbrud i villaer, lejligheder og forretninger. Der er blevet stjålet designermøbler, værktøj, vin og elektronik for flere millioner kroner, oplyser politiet.

-Der er tale om flere forskellige efterforskninger rettet mod især formodede gerningsmænd mistænkt for indbruds-kriminalitet, og politiet har derfor koordineret anholdelserne i en større aktion - døbt Operation Marksmen.

Ransagninger i Himmerland
For eksempel har betjente efter længere tids efterforskning i én sag slået til mod flere adresser i Vendsyssel-området, hvor politiet formoder, at der befinder sig tyvekoster fra flere tilfælde af indbrud. Men ransagningerne i de forskellige sager foregik over hele Nordjylland, blandt andet også i Frederikshavn, Hals, Vrå, Dronninglund, Aalborg, Skørping, Nørager og Aalestrup.

Ud over beslaglæggelse af formodede tyvekoster har betjentene også beslaglagt hash, kokain og doping.

- Anholdelserne i dag er sket på baggrund af en lang række af forskellige spor, der er sikret på de enkelte gerningssteder, oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Sune Myrup.

- Disse spor har ledt mistanken hen på specifikke gerningsmænd, og det er dem, som vi har foretaget anholdelse af i dag, siger politikommissæren, der erklærer sig tilfreds med dagens mange anholdelser:

- Aktionerne forløb fredeligt og roligt, og de anholdte er nu indtransporteret til vores politistationer i Hjørring, Frederikshavn, Aalborg og Hobro,  hvor vi er i gang med at afhøre dem, siger han.

De anholdte sigtes for indbrud eller tyveri, og når alle afhøringer i løbet af dagen er afsluttet, vil de formentlig blive løsladt. Men politikommissær Sune Myrup pointerer, at politiet netop med aktionen i dag også har ønsket at sende et kraftigt signal til indbrudsmiljøet.

- Vi efterforsker målrettet og intensivt mod indbrudskriminalitet - og derfor glæder det mig, at vi kunne skride til så mange anholdelser i dag, siger Sune Myrup, som i samme ombæring har en forhåbning om, at en afledt effekt af dagens aktioner vil være, at indbrud falder i sommerferien, fordi de anholdte nu ved, at politiet er på sporet af dem, og at fornyet kriminalitet indebærer øget risiko for fængsling.

- Afslutningen på sommeren skæmmes for de borgere, der kommer hjem fra ferie til et indbrudsramt hus. Jeg håber, at vi med dagens aktion har sendt et signal til indbrudsmiljøet, der bidrager til et fald i sommer-indbrud, siger politikommissæren.

Politiet har med dagens aktion haft i alt 15 gerningsmænd i kikkerten, og politikommissær Sune Myrup understreger kraftigt, at efterforskningen i sagerne forsætter.

- Vi søger stadig efter de sidste personer, og min forventning er, at der i kommende tid kommer til at ske yderligere anholdelser, siger han.
Torsdag 28. juni 2018
HELE LANDET: I perioden fra mandag den 18. juni til søndag den 24. juni gennemførte dansk politi målrettede indsatser mod hastighedsoverskridelser samt uopmærksomhed i trafikken.

Ved de målrettede kontroller mod uopmærksomhed og hastighed blev der standset mere end 24.000 køretøjer og konstateret lige godt 14.000 overtrædelser.

Det gælder blandet andet:Mere end 4000 overskridelser af den generelle hastighed i byerne

Mere end 3.700 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje og motorveje, mens flere end 5.800 overskred den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejde.

Over 140 anvendte håndholdt mobiltelefon.

Uopmærksomhed og hastighed er blandt de hyppigste uheldsfaktorer i trafikken. Uopmærksomhed kan være årsag til en tredjedel af alle uheld, viser undersøgelser, hvor bl.a. brug af håndholdt mobiltelefon og indstilling af GPS og lignende kan være udslagsgivende faktorer.

I op mod halvdelen af alle dødsulykker eller ulykker med alvorligt tilskadekomne med personbil har undersøgelser vist at føreren kørte over hastighedsgrænsen. Uheldsrisikoen varierer fra vejtype til vejtype, ligesom uheldsarten også er forskelig. På motorveje er hastigheden ofte høj men trafikken kun i én retning, hvorimod trafikken på landeveje og byveje er mere kompleks, da både fodgængere, cyklister og biler er til stede.

Politiets målrettede indsatser har til formål at nedbringe distraktion samt hastighed som uheldsårsag.


- Der er stadig for mange trafikanter, der kører for hurtigt og for mange trafikanter, som er uopmærksomme i trafikken. De udsætter ikke alene sig selv, men også andre for alvorlig fare. Fart og uopmærksomhed er stadig et problem for trafiksikkerheden og kræver politiets fortsatte opmærksomhed. Fart og uopmærksomhed er to ud af tre faktorer, som er årsag til størstedelen af ulykkerne med alvorlig personskade eller døden til følge, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

- Med hensyn til hastigheden kan vi med glæde se, at politiets hastighedskontroller virker. Det er i 2017 lykkedes at nedbringe hastigheden på udvalgte landevejsstrækninger, hvor politiet har foretaget særligt målrettede kontroller, og vi kan se, at hastigheden er faldet betydeligt mere her end på resten af vejnettet. Samtidig kan vi også ane et fald i antallet af dræbte og tilskadekomne på landsplan", siger Christian Berthelsen.

Længere nede på siden:
Mange bilister har travlt med alt andet end at køre bil
Politiet på nakken af indbrudstyve
Onsdag 18. juli 2018
HADSUND: Nordjyllands Politi anholdte natten til tirsdag en 23-årig mand, der blev sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand.

Det var en patruljevogn, der om natten opdagede en varevognen på Hobrovej i Hadsund. Det er imidlertid de færreste, der kører varevogn på det tidspunkt, og betjentene ville sikre sig, at alt var i orden.

Da de kontaktede føreren, den unge mand, så de, at han havde store pupiller, og han fik lov til at prøve narkometeret, der slog ud for kokain, hvilket bilisten dog nægtede. Han blev alligevel anholdt og taget med på skadestuen på Hobro sygehus, hvor målingen blev bekræftet, hvorefter han blev sigtet for at køre bil i påvirket tilstand.