ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KULTUR
HOBRO: Der bydes på sang og musik, når teaterkompagniet Figaro besøger Hobro Theater med forestillingen "Elverhøj" lørdag 7. marts.

Der er tale om en opdateret udgave af den næsten 200 år gamle nationalromantiske forestilling, der oprindelig var skrevet af Johan Ludvig Heiberg med musik af Friedrick Kuhlau.

Det er teaterkredsen Mariagerfjord, der har hentet forestillingen til kommunens hovedstad.

Det er tale om en festforestilling med operasangere og kongelig komik, og handlingen i Figaros udgave  har stort set samme dramatiske forløb som den oprindelige. Men med Figaros er alt uforudsigeligt. Der kan ske ting og sager undervejs. Denne meget lidt højpandede udgave af Elverhøj byder på skøre indfald, musik og komik, og det kan nok heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen, men i selve handlingsforløbet, oplyser Kirsten Hjarnø Mathiassen fra Teakterkredsen.

Alle spiller flere roller - men sikkert er det, at i denne forestilling er der mindst ligeså meget sang, musik og komik, som vi har set i Svend, Knud og Valdemar, Pinafore, Piraterne fra Penzance m.fl., som Teaterkredsens publikum kender fra tidligere sæsoner. I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulf, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.

Før forestillingen fra kl.17.30 tilbyder Theater Restauranten en teaterbuffet, som købes sammen med billetten på www.tkmf.dk eller på biblioteket.