ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KULTUR
Michael Falck-koncert
i Hadsund er udsolgt
HADSUND: Allerede fire måneder før Michael Falck går på scenen i Frikvarteret i Hadsund, er alle billetter solgt.

-Det glæder os at der har været så stor interesse for koncerten, siger Karsten Errebo, Frikvarteret i Hadsund

Koncerten er programsat til marts måned 2018.

-Der var enkelte, der ikke helt troede på, at Falck kunne sælge billetter, men der er ingen tvivl om at Falcks medvirken i programmet Toppen af Poppen 2017 har haft en positiv indflydelse på billetsalget. Vi kan opfordre til, at man skriver sig på ventelisten, selvom man nok skal være hurtig inden den også bliver fyldt op, siger han.
HADSUND: Hadsund KulturCenter vil på tirsdage i det kommende år byde på kulturKaffe, hvor man vil skabe kulturelle oplevelser for borgerne i Mariagerfjord, ligesom det er et ønske om at styrke samarbejdet mellem en række foreninger og institutioner. Ud fra devisen om, at i fællesskab kan man løfte mere.

KulturKaffe er et samarbejde mellem Ældre Sagen Hadsund, LOF Mariagerfjord, Spillestedet Frikvarteret og Mariagerfjord Bibliotekerne.

I foråret har KulturKaffen et overordnet tema, der hedder "Spændende historier".
Træfningen ved Hollandshus
Der bydes blandt andet på filmen "Træfningen ved Hollandshus" om de dramatiske hændelser ved Madum Sø i 1943. Filmen vises 27. februar.

Filmen, der har Henrik Bugge Mortensen som skaber og instruktør, har 90-årige Karl Peter Madsen
som  gennemgående fortæller. Der medvirker også tidl. politiassistent Erik Lottrup, der oplevede de dramatiske dage i Aalborg i august 1943 og tidl. overlæge Aage Astrup, der foretog en "obduktion" af modstandsmanden Niels Erik Vangsteds lig.

Henrik Bugge Mortensen vil på aftenen fortælle mere om begivenhederne og filmens tilblivelse.


En kop kaffe med
kultur i Hadsund
Fra filmen "Træfningen ved Hollandshus".
Foto: Uffe Westerberg
Kilderne i Mariagerfjord
Sidst i marts er det naturens historier, der er fokus på med Hans Flous film om kilderne i Mariagerfjord, om den flotte natur og dyrelivet ved 7 vandløb, der løber i Mariager fjord, hvor det rene vand pibler, klukker og risler året rundt.

Forårets sidste foredrag er i april. Her kommer Kurt Krag, der har været ansat i Rigspolitiets Rejsehold siden 1983, hvor han primært har fungeret som efterforskningsleder af en række tunge drabssager både i og uden for Danmark. Da rejseholdets drabssektion i januar 2010 blev nedlagt, besluttede han sig for at gå på pension. Han fortæller nu historier om de mange mordsager, han har været involveret i.
Nedenfor:
En kop kaffe med kultur i Hadsund
Michael Falck-koncert i Hadsund er udsolgt

Torsdag 14.12.2017
Når mørket på lørdag sænker sig, tænder Randers kammerorkester og Jysk Akademisk Kor lys i Sct. Mortens Kirke i Randers, hvor man kl. 16 inviterer til koncert midt i juletravlheden.

Koncertens store hovedværk er den engelske John Rutters glansfulde Magnificat, der er fuld af typisk britisk julestemning, og på programmet står også musik af bl.a. Mozart, Bach og Schubert.

Koncertens kvindelige vokalsolist er sopranen Camilla Button, og på dirigentpodiet står på skift Randers Kammerorkesters orkesterchef David Riddell og Niels Bo Emgren, der er korleder for Jysk Akademisk Kor.

 John Rutters Magnificat er et magisk og eventyrligt værk for kor, orkester og sopransolist. Med udgangspunkt i den katolske kirkes fejring af Jomfru Maria forener Rutter den gregorianske kirkesang, den latinamerikanske samba og salsa og det bedste fra musicalen.

 Julefortællingens kvindelige hovedperson - Jomfru Maria - har hovedrollen i John Rutters Magnificat og er desuden det samlede tema for resten af julekoncertens program. Camilla Button er solist i Schuberts elskede "Ave Maria", mens Jysk Akademisk Kor synger den norske Ola Gjeilos stemningsfulde "O magnum mysterium", Mozarts "Sancta Maria" og den franske Duruflés "Tota pulchra est". Endelig spiller Randers Kammerorkester Bach og Gounods smukke "Ave Maria".

 Koncertens sopransolist - Camilla Button - begyndte sin musikalske karriere som violinelev hos Randers Kammerorkesters solobratschist Esben Kjær. Senere valgte hun sangervejen, og sammen med ægtemanden, den engelske trompetist Tristan Button, har hun slået sig ned i Randers.
Kor og orkester inviterer til koncert midt i juletravlheden
Camilla Button