ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KULTUR
HADSUND: Hadsund KulturCenter vil på tirsdage i det kommende år byde på kulturKaffe, hvor man vil skabe kulturelle oplevelser for borgerne i Mariagerfjord, ligesom det er et ønske om at styrke samarbejdet mellem en række foreninger og institutioner. Ud fra devisen om, at i fællesskab kan man løfte mere.

KulturKaffe er et samarbejde mellem Ældre Sagen Hadsund, LOF Mariagerfjord, Spillestedet Frikvarteret og Mariagerfjord Bibliotekerne.

I foråret har KulturKaffen et overordnet tema, der hedder "Spændende historier".
Træfningen ved Hollandshus
Der bydes blandt andet på filmen "Træfningen ved Hollandshus" om de dramatiske hændelser ved Madum Sø i 1943. Filmen vises 27. februar.

Filmen, der har Henrik Bugge Mortensen som skaber og instruktør, har 90-årige Karl Peter Madsen
som  gennemgående fortæller. Der medvirker også tidl. politiassistent Erik Lottrup, der oplevede de dramatiske dage i Aalborg i august 1943 og tidl. overlæge Aage Astrup, der foretog en "obduktion" af modstandsmanden Niels Erik Vangsteds lig.

Henrik Bugge Mortensen vil på aftenen fortælle mere om begivenhederne og filmens tilblivelse.


En kop kaffe med
kultur i Hadsund
Fra filmen "Træfningen ved Hollandshus".
Foto: Uffe Westerberg
Kilderne i Mariagerfjord
Sidst i marts er det naturens historier, der er fokus på med Hans Flous film om kilderne i Mariagerfjord, om den flotte natur og dyrelivet ved 7 vandløb, der løber i Mariager fjord, hvor det rene vand pibler, klukker og risler året rundt.

Forårets sidste foredrag er i april. Her kommer Kurt Krag, der har været ansat i Rigspolitiets Rejsehold siden 1983, hvor han primært har fungeret som efterforskningsleder af en række tunge drabssager både i og uden for Danmark. Da rejseholdets drabssektion i januar 2010 blev nedlagt, besluttede han sig for at gå på pension. Han fortæller nu historier om de mange mordsager, han har været involveret i.
Nedenfor:
Jan Hertz alene på scenen i Hadsund
Samspil mellem kontratenor og Randers kammerorkester
Kandis og Big Fat Snake samme aften dur ikke
Store musikalske navne på Frikvarterets 2018-program
En kop kaffe med kultur i Hadsund

Store musikalske navne på Frikvarterets 2018-program
HADSUND: Det bliver med både de største sange og highlights fra det roste 2017-album "Maleren og delfinerne på  bugten", Poul Krebs besøger Frikvarteret i Hadsund 12. maj.


- Og det bliver selvfølgelig i det bedste selskab med det band, han selv har kaldt sit "Dream Team", siger Karsten Errebo fra Frikvarteret.

- Jeg har kaldt mit nuværende band for mit "drømmehold" - og det tror jeg, de fleste vil forstå, både når de hører os live eller på det nye album. Når folk omkring dig spiller, som de gør, må man sgu tage sig sammen for at skrive nogle ordentlige sange. Og de sange, der er kommet på det nye album, råber bare på at blive spillet live - så det bliver en fornøjelse, at præsentere både de helt nye og de bedste af de gamle sange for publikum ved sommerens koncerter, siger Poul Krebs.


Som tidligere oplyst besøger Michael Falch spillestedet i Hadsund 2. marts. En koncert, der har været udsolgt længe.

Den nu 61-årlige Michael Falch har gennem årene udviklet sig til et fænomen, der går sine egne veje i dansk rock ved konstant at variere sit kunstneriske udtryk. Han brugte sommeren 2017 på en stribe livsglade festivalshows med KrebsFalch, og i efteråret udgiver Gyldendal hans åbenhjertige ungdomserindringer,  "Til grænsen", ligesom Universal udsender et opsamlingsalbum ovenpå Toppen af Poppen.

Vi har også fået Big Fat Snake til at kigge forbi på deres afskedsturne 22. september, siger Karsten Errebo.

"Folkets Rock´ ́n Roll band" Big Fat Snake, der i næsten 30 år har været et af Danmarks flittigst turnerende og bedst sælgende bands, drager i 2018 ud på deres sidste turne ́. De 5 medlemmer, Pete Repete, Asger Steenholdt, Anders Blichfeldt, Morten "Jay" og Jens Fredslund, vil i fremtiden fokusere på andre projekter og ikke mindst bruge mere tid på familie og fritid.

Poul Krebs gæster Frikvarteret i Hadsund 12. maj
HADSUND: Koncerten med Big Fat Snake, fastsat til 22. september på Frikvarteret i Hadsund, flyttes til fredag 5. oktober 2018.

- Vi har konstateret, at Hadsund Hallerne har koncert med Kandis samme dag, 22. september. Vi stoppede straks billetsalget, da vi blev  gjort opmærksom på sammenfaldet, siger Karsten Errebo fra Frikvarteret i Hadsund.

- Det dur jo ikke, at vi konkurrerer med hinanden i Hadsund, så det er lykkedes, at få flyttet koncerten med Big fat Snake til fredag 5. oktober, tilføjer han.

Billetter til koncerten med Big Fat Snake kan købes på himmerlandsbilletten. dk eller ticketmaster.dk fra begyndelsen af den kommende uge.

- Der er nogle få, der har købt billet til koncerten den 22. september. De kan naturligvis få billetten byttet eller få pengene tilbage, siger Karsten Errebo , der beklager ulejligheden, som dette har forvoldt, men to store arrangementer på samme dag i Hadsund er ikke optimal, siger han.

- Vi kan kun opfordre til at deltage i koncerter og arrangementer, der afholdes i Hadsund. Der er noget for alles smag. Der ligges mange frivillige kræfter i sådanne arrangementer, så de fortjener vores støtte, slutter Karsten Errebo


Kandis og Big Fat Snake samme aften dur ikke
Frikvarteret i Hadsund flyter koncert med Big Fat Snake fra 22. september til 5. oktober
Koncerten med Big Fat Snake flyttes til 5. oktober 2018.
RANDERS: En helt særlig stemmetype - kontratenoren - er gennem de seneste år blevet moderne i den klassiske musikverden. Kontratenoren, der i klang og toneomfang svarer til den kvindelige altstemme, forener det fine lyse stemmeleje med en mandlig kraft og maskulinitet, der tilsammen giver et nyt og anderledes indtryk.

Onsdag 21. februar kl. 19.30 præsenterer Randers Kammerorkester kontratenoren Morten Grove Frandsen, der i Værkets Koncertsal synger et program med musik af bl.a. Vivaldi, Purcell og Händel. Koncerten arrangeres i et samarbejde mellem Randers Kammerorkester og Kammermusikforeningen Brage.

En særlig inderlighed i kombination med det kunstfærdige og virtuose kendertegner barokmusikkens arier, der fylder en stor del af programmet, når Randers Kammerorkester går på scenen sammen med Morten Grove Frandsen.

Morten Grove Frandsen er uddannet baryton men omlagde i 2012 stemmen til kontratenor. Han blev i 2015 udnævnt til årets unge operatalent ved Copenhagen Operafestival, og i 2016 vandt han en Reumert talentpris for sin medvirken i operaen "Leaves". Frandsen har bl.a. deltaget i Riga Barokfestivals opsætning af Vivaldis "Orlando Furioso", han har sunget rollen som Dr. Rank i John Frandsens opera "Et dukkehjem", og i 2015 uropførte han operaen "Leaves" af Karsten Fundal. Sammen med Randers Kammerorkester har Morten Grove Frandsen tidligere medvirket i Aarhus Sommeroperas premiere på John Frandsens tegneserieopera "Egoland".
Morten Grove Frandsen
HADSUND: Restauranten Davinci i Hadsund danner fredag 21. februar ramme om  "senior stand up" med teaterdirektøren, instruktøren og skuespilleren Jan Hertz. Han vil i et solo-show,  videregive anekdoter og historier fra et langt teaterliv.

Inden han går på scenen kl. 19.30 serveres der fra kl. 18 en tallerken med forskellige lækkerier.

- Hans detaljerige portræt af Dronningen hører til de allerfineste i branchen, hvad man også har forstået at skatte indenfor kongefamilien. Flere kendte skuespillere bliver fremstillet med stor dygtighed og empati, og det komiske højdepunkt er, når de to biografdirektører Ejner Federspiel og Kai Holm skal engageres til en musical-forestilling som henholdsvis Vorherre og Fanden., siger Kirsten Hjarnø Mathiassen fra Teaterkredsen Mariagerfjord, der har hyret den populære skuespiller.

Der venter publikum en varm, spændende og meget morsom forestilling krydret med kærlige parodier på mange af Danmarks kendte og elskede personligheder. Teaterkredsen Mariagerfjord byder alle på en underholdende og god aften.  Se kan læse mere på 
www.tkmf.dk http://www.tkmf.dk/ vedrørende køb af billet og spisebillet.

HOBRO: På en gratis omvisning i Kunstetagernes aktuelle udstilling "Stre-ger-tegnekunst før og nu" i Hobro bliver der specielt sat fokus på udstillin-gens 40 tegninger fra 1800-tallet.

Rundvisningen finder sted onsdag 1. marts kl. 15, oplyser Kunstetagernes kunstfaglige medarbejder, Anne Lie Stokbro.

De 40 tegninger er udlånt fra Galleri Classic i Hobro, og de giver både et indblik i, hvordan stil og motivvalg har forandret sig op gennem århundre-det, og hvordan tegningen har haft forskellige funktioner, fra skitse til selv-stændigt værk, oplyser Anne Lie Stokbro.

Der vises tegnekunst af blandt andre klassicisten Johan Ludvig Lund, guldalderkunstnerne Jens Adolph Jerichau, Wilhelm Marstrand og Jørgen Sonne. Desuden af folkelivsskildrerne Christen Dalsgaard, Frants Hen-ningsen og Erik Henningsen, samt Skagensmaleren Viggo Johansen og symbolisten Agnes Slott-Møller.

Omvisningen tager en times tid, og efterfølgende kan man besøge Rud Thygesen Arkivet for Moderne Møbelkunst og Design. Arkivet, der har til huse i Brygger Bies lejlighed, holder åbent mellem kl. 15 og 17.30.


 
Christian Andreas Schleisner. Genremotiv