ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KULTUR
Nedenfor:Foto: Lars Horn
Teaterkreds takker af med musik og eventyr".
Lis Sørensen-koncert er udsolgt, men Søs Fenger er på trapperne.
Kreativ Hadsund-kunstner udstiller i Golfcenter
Går køerne på gaden i provinsen ?

HADSUND: Thy Teater/Teater Du Milde Himmel gæster fredag 29. marts Davinci Ristorante i Hadsund med forestillingen "Tørskoet". Det er Teaterkredsen Mariagerfjord, der har inviteret teatret.

Der loves et både sjovt og eftertænksomt drama om udflytningen af statslige arbejdspladser til provinsen.

- Forestillingen giver en underholdende og medrivende oplevelse om københavneri og storbyens selvgodhed overfor provinsens mindreværd og stillestående storbyefterligninger. Forestillingen er mere aktuel end nogensinde. Vi introduceres for Lene som er ansat i en styrelse, der skal udflyttes fra København til en provinsby i Jylland. Lene og hendes datter vælger at forlade Nørrebro i København og flytte med styrelsen, så Lene kan beholde sit job, siger Kirsten Hjarnø Mathiassen fra Teaterkredsen Mariagerfjord.

- Men det skal vise sig ikke at være så ligetil for de to københavnere at flytte til en mindre jysk by. For hvad med familien? Går der køer rundt i gaderne i Jylland? Og er der egentlig ikke noget med, at der er mudder alle vegne, så man ikke kan gå tørskoet på arbejde? Med flytningen er Lene og hendes datter tvunget til at sige farvel til en lille lejlighed, café lige rundt om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby. Og nu goddag til hus, have og et nyt liv på landet, tilføjer Kirsten Hjarnø Mathiassen.

HADSUND SYD: Det er lokale Hadsund-kunstner Louise Maagaard, der i de kommende par måneder udstiller i lokalerne hos Mariagerfjord Golfcenter. Hendes værker kan ses frem til udgangen af april måned.

Louise Maagaard er en pige med mange talenter. Den 39 årige multikunstner er uddannet fra Designskolen i Kolding, og arbejder kontinuerligt med nye designs i elegant porcelæn, keramisk brugskunst, håndlavede smykker, flotte akvareller samt  farvestrålende akryl malerier.

Hendes kreativitet indenfor den keramiske del udvikler sig hele tiden.

- Jeg har en del faste produkter og designs, som jeg har fået forfine og tilpasset, så de passer ind i min linje af designs. Dem bliver jeg ved med at producere, siger hun

- Ind imellem dukker der spændende kunsthåndværkermarkeder op. De kræver unikke designs, som ikke er set tidligere, så der må jeg udtænke nye ideer, og det giver mig samtidig afbræk i hverdagsproduktionen, som er nødvendig for at jeg kan være kreativ, innovativ og nyskabende, siger hun.

Louise Maagaard har fået indtil flere anerkendelser og priser for sine værker gennem årene.

Hos Maagaard Design i Hadsund er der på adressens 300 kvadratmeter indrettet butik, galleri, værksteder samt et studie.

I mere end 10 år, har hun også drevet et Galleri i Skagen, dog kun i udvalgte perioder om sommeren. Nyeste udvikling er et Galleri i Lønstrup, som Louise driver sammen med 9 andre kunstnere.

I baglandet arbejdes der i kulisserne på at få hende udenfor landets grænser, og allerede nu er interessante forhandlinger i gang med gallerier i Prag, London og New York, oplyser Bent Roland Nielsen, Mariagerfjord Golfcenter.
 
 
 
Louise Maagaard ved et af sine billeder, som hun udstiller hos mariagerfjord Golfcenter.
HADSUND: Frikvarteret i Hadsund melder udsolgt til lørdagens koncert med Lis Sørensen i Hadsund Kulturcenter.

-Man kan komme på en venteliste og så håbe på at der er nogle, der melder fra i sidste øjeblik, siger karsten Errebo fra Frikvarteret.

der er dog mulighed for at komme til koncert med en populær dansk kunstner 27. april, hvor det er Søs Fenger, der gæster kulturhuset i fjordbyen. her er der stadig muligherd for at sikre sig billetter.

- man kan glæde sig til en koncert, hvor Søs, i tæt kontakt med publikum, personligt og ærligt øser ud af sine mange oplevelser fra et begivenhedsrigt liv som sangerinde, kvinde med stort socialt engagement - om sin store passion; at gøre en forskel i samfundet, musikken og de virkelige historier bag de mange, gode sange, siger Karsten Errebo.
Søs Fenger giver koncert i Hadsund Kulturcenter 27. april.
MARIAGER: Der bydes på musikalsk magi og eventyrstemning i Den Gamle Biograf i Mariager, når skuespilleren Ghita Nørby, musikerne Lars Hannibal og Michala Peter kommer på besøg mandag 29. april.

Det er sæsonens sidste arrangement, som Teaterkredsen Mariagerfjord står for.

Dansk teaters førstedame, den verdensberømte blokfløjte-virtuos og strengemesteren har sammen skabt en smuk forestilling, der lever op til titlen "Musik og eventyr".

Teaterkredsen lover en stor aften med venner og kollegaer.

Før forestillingen står den eventuelt på teaterbuffet i Cafe´ Saltbøssen på Ny havnevej i Mariager med nogle få minutters gang fra Den Gamle Biograf. Spisningen indledes kl. 17.30, og forestillingen med de tre store kunstnere begynder kl. 19.30, så der efter bufetten er tid til at finde på plads.

Teaterbufetten og billetter til forestillingen skal bestilles senest 25. april. Ved køb til grupper på ti personer og derover yder teaterforeningen 10 procents rabat på forestillingen.
MARIAGERFJORD: Teaterkredsen Mariagerfjord vil gerne have fat i det unge publikum, og i den kommende sæson vil man lave en kampagne målrettet de unge.

Det koster imidlertid en del penge, og kredsen er i gang med at søge sponsorer.

- Vi er klar over, at hvis unge skal vænne sig til kulturelle arrangementer som f.eks. teater, så skal man have fat i dem tidligt. Vi har derfor i sæson 2019-20 planlagt en kampagne med fire forestillinger specielt for unge, siger formand for teaterkredsen. Kirsten Selchau.

- Teaterkredsen har hyret Reumert-vinderen, "Fucking Åmål", som spilles to gange på Gymnasiet og to gange på Rosendalskolen, "Race Dog", som spilles to gange på Julemærkehjemmet, "Salt", inspireret af Hans Kirks roman "Fiskerne", som spilles i Hadsund samt "Soldaten", som spilles på Gymnasiet. Efter planen spilles "Salt" og "Soldaten" en gang for skoleelever de pågældende steder. Dermed regner vi med at godt 700 skoleelever får en stærk teateroplevelse i næste sæson, siger formanden.

Man forventer at teaterstykkerne vil koste kredsen knap 30.000 kr., som man så håber virksomheder, forretninger og andre vil støtte økonomisk op om.

Fra forestillingen "Salt", som opføres i Hadsund