ØSTKYSTEN
ØSTKYSTEN
KULTUR
HOBRO: Mariagerfjord Kunstforening arrangerer fra lørdag 16. september årets sidste udstilling i Kunstetagerne i Hobro.

Der præsenteres blandt andet en række nye og nyere værker af grafikeren Pernille Bejer, og maleren og grafikeren Ken Denning. Udstillingen viser, hvordan de to kunstnere eksperimenterer med traditionelle, grafiske teknikker som koldnål og radering, og hvordan de blander teknikkerne og opfinder nye, når der er behov for det, oplyser Anne Lie Stokbro.

Pernille Bejer har drevet eget grafisk værksted i Ballum siden 2003. Hun har en baggrund som arkitekt, uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus i 1985, men det er som grafiker, at hun har slået sit navn fast siden debuten på Kunstnernes Sommerudstilling i 1989.

Det genkendelige motiv træder sjældent frem i Pernille Bejers kunst. I stedet får man som beskuer den tanke, at hun sanser sin omverden fuldt ud og lader det sete sive ned gennem det kunstneriske temperament. Det, der finder vej til trykpladen, er ekspressive udtryk for det, der har lejret sig i kunstneren.

Grafikeren og maleren Ken Denning har afsæt i raderingen, som han dyrkede intenst efter sine studier i tegning og grafik på Fyns Kunstakademi i Odense 1986. Det er imidlertid mange år siden, han lod sig nøje med den ene teknik, og Dennings værk er i dag præget af næsten alle tænkelige kombinationer af grafiske og maleriske teknikker, og det, der ligner: Koldnålsradering-olie-foto, blyant-olie-akryl-fotokopi, serigrafi-olie-lak, olie-foto, olie-akryl-foto, og listen fortsætter, siger Anne Lie Stokbro.

Ken Dennings inspiration kommer fra vinterlandskabets linjer og farver, fra nøgne grene mod en hvid mark, fra vinterens svindende lys og alt det, det gør ved landskabet.


"Sort på hvidt" præsenterer grafiske værker af udvalgte kunstnere fra Hobro Grafiske Samling, som har hjemsted i Kunstetagerne. Af Poul Christensen vises træsnit, bl.a. illustrationer til H.C. Andersens eventyr, af Johannes Larsen vises illustrationer i træsnit fra 1914 til Steen Steensen Blichers "Trækfuglene", 1838, og af Hans Henrik Lerfeldt  vises et udvalg af værker i såvel traditionelle som grafiske blandteknikker.

Udstillingen har åben fra mandag-fredag mellem kl. 09 og 18 samt på lørdage mellem kl. 09 og 13 frem til og med 30. december.


Grafik præger årets sidste
kunstudstilling i Hobro
Johannes Larsens "skovsneppe" fra 1928
Fredag 20. september 2017
ØSTER HURUP: Galleri Bente Fisker, Thaliavej 11 i Øster Hurup viser egne malerier i de kommende weekends i oktober.

Hendes malerier udfolder sig gennem en naturalistisk og abstrakt kunststil, hvilket fusioneres i et moderne udtryk.

Værkerne udføres via nøjagtige og sikre penselstrøg, ud fra en eksperimenterende tilgang, men med klar vision om motiv, komposition samt farvevalg.

Malerierne er figurative og giver oplevelsen af indbyrdes farvesammensætninger, som udtrykker Bentes aktuelle virkelighed og perspektiver. Beskueren efterlades med de indtryk og stemninger som kunstnerens definerer.

Bente Fisker har fokus på gode materialer og arbejder med skiftende teknikker. Værkerne udføres i olie og akryl.

Galleriet holder åbent 7. og 8. oktober, 14. og 15. oktober og 21. og 22. oktober.
Bente Fisker viser egne
malerier i eget galleri
Tirsdag 3. oktober 2017
HOBRO: -Enhver teenager vil elske at se denne forestilling sammen med familien, siger Kirsten Hjarnø Mathiassen, Teaterkredsen Mariagerfjord om forestillingen, som danseteatret Uppercut opfører i Hobro Idrætscenter torsdag 26. oktober kl. 19.30.

- de unge dansere lægger deres krop til en medrivende og billedstærk danseforestilling, hvor de med deres naturlige blanding af breakdance og moderne dans udtrykker begrebet "tro", siger hun.

At tro på sig selv, troen på menneskeheden, på kærligheden. Tro er grundlaget for mange fællesskaber, men også et utal af konflikter. "Forestillingen understreger Uppercut Danseteaters status som landets velnok betydeligste unge dansekompagni og kunne godt være en kandidat til årets Reumert" skriver CPHCulture i en pressemeddelelse.

Underholdningsværdien holdes gående med dynamiske og virtuose dansetrin, spækket med humor - og det fortsætter i forestillingen Just Blazin hvor de danseglade drenge udfolder deres drømme, når gæsterne i jazzklubben er gået hjem. Just Blazin er et jazzet festfyrværkeri, om drømmen om at blive til noget og føre drømmen ud i livet. Oplev de svingende jazzrytmer, 1920-stil, højt tempo og godt humør.

Billetter til forestillingen kan købes online på www.tkmf.dk http://www.tkmf.dk/ eller på bibliotekerne.
Danseglade unge slår sig løs
på scenen i idrætscenter
Tirsdag 17. oktober 2017
HOBRO: Forfatteren Helge V. Qvistorff, vil fortælle om Ørnebjergkolonien i Rebild Bakker ved et arrangement i Kunstetagerne i Hobro tirsdag 31. oktober. Det sker ud fra hans seneste udgivelse fra 2015 "Portræt af Ørnebjerg - almueliv og malerkunst".

Ørnebjergkolonien opstod omkring billedhuggeren Anders Bundgaard, som i år 1900 inviterede bl.a. malerne Agnes og Harald Slott-Møller, Peder Mønsted og Hans Nikolaj Hansen til Ørnebjerg i Rebild Bakker, hvor de hurtigt blev optaget af den smukke natur og det uspolerede folkeliv. Kolonien bestod med skiftende medlemmer frem til 1917.

Helge V. Qvistorff har et stort forfatterskab bag sig, bl.a. om kunst, kultur og folkeliv i Himmerland, så der venter uden tvivl tilhørerne en rigtig god og indsigtsfuld oplevelse.
 
Foredraget, der begynder kl. 19.30 finder sted i Hobro Biblioteks store sal, og der kan købes billetter ved indgangen.
Foredrag om kunstner-
kolonien i Rebild bakker
Helge V. Qvistorff