Als Gymnastikforening
....når det skal være sjovt at dyrke motion
Privatlivspolitik for idrætsforeninger
[22.05.2018]

[Als Gymnastikforening]s dataansvar
Vi behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvordan vi behandler dine personoplysninger til sikring af en fair og gennemsigtig behandling.
Gennemg
ående for vores databehandling er, at vi kun behandler personoplysninger til bestemte formål og ud fra berettigede (legitime) interesser. Vi behandler kun personoplysninger, der er relevante og nødvendige til opfyldelse af de angivne formål, og vi sletter dine oplysninger, når de ikke længere er nødvendige.

Kontaktoplysninger p
å den dataansvarlige
[Als Gymnastikforening] er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen.
Kontaktoplysninger:
Kontaktperson: [Tina Wulff Andreassen]
Adresse: [Hybenvej 1, Als]
CVR: [32694209]
Telefonnr.: [29885627]
Mail: [Tina Wulff Andreassen]
Website: [xxxxxxxx]

Behandling af personoplysninger
Vi behandler følgende personoplysninger:
1)        Medlemsoplysninger:
-        Almindelige personoplysninger:
 o        Registrerings- og kontaktoplysninger som navn, køn, adresse, indmeldelsesdato, telefonnummer, fødselsdato, e-mailadresse []
-        Personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse:
 o        []
 
2)        Oplysninger om ledere og trænere:
-        Almindelige personoplysninger:
 o        Kontaktoplysninger som adresse, telefonnummer og e-mailadresse
 o        Andre oplysninger om tillidsposter, andre hverv i relation til foreningen og bankkontonummer
 o         []
-        Personoplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse:
 o        CPR-nummer
 o        Oplysninger om strafbare forhold ved indhentelse af børneattest
 o        [
]

Her indsamler vi oplysninger fra
Normalt får vi oplysningerne fra dig. I nogle tilfælde kan der være andre kilder:
         Offentlige myndigheder, f.eks. nødvendige skatteoplysninger ved udbetaling af lø
         Idr
ættens hovedorganisationer, f.eks. oplysninger om klubskifter, karantæner og kursusdeltagelse
         [
]

Foreningens formål med behandling af dine personoplysninger
Vi behandler dine personoplysninger til bestemte form
ål, når vi har en lovlig grund.
Lovlige grunde til behandling er særligt:
         Foreningens berettigede (legitime) interesser i at behandle dine oplysninger (interesseafvejningsreglen)
         At det er nødvendigt for at opfylde en kontrakt med dig
         Behandling efter lovkrav
         Behandling med samtykke

Formålene:
 1)        Formål med behandling af medlemsoplysninger:
         Foreningens medlemshåndtering, herunder kontingentopkrævning
         Som led i foreningens idr
ætsaktiviteter og andre aktiviteter, herunder planlægning, gennemførelse og opfølgning
         Opfyldelse af lovkrav, herunder folkeoplysningsloven
         Levering af varer og ydelser du har bestilt
         Administration af din relation til os
         [
]

 2)        Formål med behandling af oplysninger på ledere og trænere:
         Håndtering af trænernes og ledernes hverv og pligter i foreningen
         Overblik over og forbedring af erfaringer og kompetencer, herunder kurser
         Opfyldelse af lovkrav
         Udbetaling af l
øn, godtgørelser, refusioner og lignende
         Administration af din relation til os
         [
]

Vi behandler kun personoplysninger ud fra legitime interesser
I det omfang vi behandler dine medlemsoplysninger på baggrund af interesseafvejningsreglen, vil denne behandling udelukkende være motiveret af berettigede (legitime) interesser som:
         Udøvelse af idrætsaktivitet, herunder udfærdigelse af holdkort, holdopstillinger, interne resultatlister m.v.
         H
åndtering af dine medlemsrettigheder i henhold til vedtægterne m.v., herunder i forhold til generalforsamling
         Opfyldelse af medlemspligter, herunder opkr
ævning og betaling af kontingent m.v.
         Afholdelse af sociale arrangementer, sportslige aktiviteter samt andre aktiviteter
         Brug af situationsbilleder taget i foreningen, der afbilder en konkret aktivitet eller situation i foreningen
         Videregivelse af dine almindelige personoplysninger til specialforbund i
DIF, til DGI samt til DGI's landsdelskontorer, i relevant og nødvendigt omfang i forbindelse med idrætsaktivitet
         Da foreningen er medlem af idr
ætsorganisationer, sker der videregivelse af oplysninger om ledere og træner til disse, for at ledere og trænere kan modtage information og aktivitets- og kursustilbud fra disse idrætsorganisationer
         Af praktiske og administrative hensyn opbevarer vi dine almindelige medlemsoplysninger ogs
å i en periode efter din udmeldelse af foreningen
         Af hensyn til kontaktmuligheder kan der for b
ørn og unge under 18 år behandles oplysninger om forældrene
         Bevaring af oplysninger med historisk v
ærdi til statistik og lignende
         [
]

Samtykke
Oftest vil vores behandling af dine personoplysninger basere sig på et andet lovligt grundlag end samtykke. Vi indhenter derfor kun dit samtykke, når det i sjældne tilfælde er nødvendigt for at behandle dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet ovenfor.
Hvis vi indhenter dit samtykke, er det frivilligt, om du vil give samtykke, og du kan til enhver tid tr
ække det tilbage ved at give os besked om det.
N
år vi indhenter personoplysninger om børn og unge, foretager vi en vurdering af, om barnet selv er i stand til at afgive de pågældende personoplysninger. Hvis ikke, indhenter vi samtykke fra en forælder. Vores udgangspunkt er 15 år.
Indsamler vi personoplysninger p
å børn via informationstjenester (apps og sociale medier), kan børn fra og med de er fyldt 13 år selv afgive samtykke.

Videregivelse af dine personoplysninger
I forbindelse med idr
ætsaktivitet sker der videregivelse af oplysninger om deltagelse og resultater til relevante idrætsorganisationer.
Der sker videregivelse af oplysninger om ledere og tr
ænere i relevant omfang til idrætsorganisationer, som foreningen er medlem af.
Vi videregiver ikke personoplysninger til firmaer til markedsf
øring uden dit samtykke. 

Opbevaring og sletning af dine personoplysninger
Vi har forskellige behandlingsform
ål og opbevaringsperioder alt efter, om vi behandler dine personoplysninger som medlem af foreningen, som ulønnet leder eller træner eller som lønnet leder eller træner:
Medlemmer:
Vi vil opbevare dine personoplysninger i en periode fra medlemskabets ophør og i overensstemmelse med følgende kriterier:
         Af praktiske og administrative hensyn opbevarer vi dine almindelige medlemsoplysninger i op til [2 år] efter kalenderåret for din udmeldelse af foreningen
Ulønnede ledere og trænere:
Vi vil opbevare dine personoplysninger i en periode fra ophøret af dit virke og i overensstemmelse med følgende kriterier:
         Af praktiske og administrative hensyn opbevarer vi dine almindelige medlemsoplysninger i op til [1 år] efter dit virke er ophørt
Lønnede ledere og trænere:
Vi vil opbevare dine personoplysninger i en periode fra oph
øret af dit virke og i overensstemmelse med følgende kriterier:
         Bogføringsbilag, herunder f.eks. lønbilag, skal gemmes i 5 år fra udløbet af det regnskabsår, som bilaget drejer sig om
         Andre relevante oplysninger til opf
ølgning og stillingtagen til eventuelle krav gemmes i [5 år] efter arbejdet er ophørt
Vi opbevarer dog oplysninger på såvel medlemmer, ledere og trænere til statistik og lignende, så længe de har historisk værdi.

Dine rettigheder
Du har en r
ække særlige rettigheder efter persondataforordningen, når vi behandler personoplysninger om dig:
         Retten til at blive oplyst om behandlingen af data
         Retten til indsigt i egne personoplysninger
         Retten til berigtigelse
         Retten til sletning
         Retten til begrænsning af behandling
         Retten til dataportabilitet (udlevering af data i et almindeligt anvendt format)
         Retten til indsigelse
Du kan gøre brug af dine rettigheder, herunder gøre indsigelse mod vores behandling, ved at henvende dig til os. Vores kontaktoplysninger finder du øverst.
Hvis du f.eks. henvender dig med en anmodning om at f
å rettet eller slettet dine personoplysninger, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.
Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

Revidering af privatlivspolitikken
Vi forbeholder os retten til at foretage
ændringer i denne privatlivspolitik fra tid til anden. Ved ændringer vil datoen øverst i privatlivspolitikken blive ændret. Den til enhver tid gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig på vores websted. Ved væsentlige ændringer vil du modtage meddelelse herom. 

Bilaget er udarbejdet af Danmarks Idrætsforbund og DGI i fællesskab.
2. udgave, februar 2018.